Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5730506 www.bgdnes.bg

Мъри се падна на Живко

Двама българи се изправят един срещу друг в груповата фаза на турнира Лига Европа. Казахстанският "Астана", където старши треньор е Станимир Стоилов, ще премери сили с кипърския АПОЕЛ, където играе Живко Миланов. Ученикът излиза срещу своя учител, тъй като именно Мъри бе човекът, който навремето наложи Живко сред титулярите в "Левски". Двамата са работили заедно и в националния тим на България. Сега отборите им се паднаха в група "B", където са още гръцкият шампион "Олимпиакос" и Йънг Бойс (Швейцария).


"Астана" стигна до груповата фаза на турнира, след като изхвърли българския кошмар БАТЕ (Борисов) с общ резултат 4:2. В реванша в Беларус тимът на Станимир Стоиов направи стигна до 2:2. БАТЕ първи поведе в резултата в 27-ата минута чрез Михаил Гордейчук. С голове на Неманя Максимович и Патрик Твумаси в 50-ата и 76-ата минути, казахстанците реализираха пълен обрат. В края на мача Игор Стасевич фиксира крайното 2:2 от дузпа. АПОЕЛ (Никозия) пък отпадна драматично от квалификациите за Шампионска лига, като пусна гол на "Копенхаген" с гол в последните минути.
Турският "Коняспор" на българския нападател Димитър Рангелов е в група с "Шахтьор" (Донецк), "Спортинг" (Брага), и "Гент". Фаворитът в турнира този сезон "Манчестър Юнайтед" ще мери сили с "Фенербахче", "Фейенорд" и "Зоря" (Луганск).

Русия с гол,
чака "Аякс"

Българският защитник на "Панатинайкос" Иван Иванов вкара гол и така спомогна на своя тим да се класира в групите на Лига Европа. Русия се разписа при гостуването на "Брьондби" за 1:1 в реванша. В първия мач "детелините" спечелиха с 3:0.
"Брьондби" поведе в 35-ата минута чрез Муктар. В 65-ата минута Иванов се възползва от центриране отдясно и с глава простреля вратата на домакините.
Гръцкият тим изтегли тежък жребий и попадна в група "G". Там го чакат холандският гранд "Аякс", испанския "Селта" и белгийския "Стандарт" (Лиеж).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама