Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5730585 www.bgdnes.bg

Изчезналият Ларс броди като призрак

Изчезналият германец Ларс Митанк вечер броди из местността Побити камъни край Варна. Объркан и уплашен, той прекарвал нощта, сгушен зад огромните каменни колони на природния феномен. Тази нова версия хвърля лъч светлина около липсващия от две години младеж, изгубил се безследно след почивка в България. Оттогава близки и приятели на Ларс неуморно издирват чужденеца. Обявена бе и награда от 40 000 евро за информация, която би помогнала за откриването му. След стотици фалшиви обаждания и писма родителите на младежа минават през ада, но сега искрено вярват, че е възможно появилият се наскоро клошар да е техният син.

„Между летище Варна и Девня се появил мъж, който всяка нощ се разхожда край пътя, щом види светлина от фарове, побягва като подплашено бездомно куче и изчезва в тъмнината. Клошарят поразително прилича на изчезналия германец“, твърдят очевидци.
„Ако пътувате случайно по този път и видите въпросния мъж, молим ви да го снимате, но да не говорите с него, за да не избяга. Сърдечно ви благодарим“, апелират близките на безследно изчезналото момче. Роднините на Ларс молят младежът да не бъде притесняван, тъй като най-вероятно е неадекватен и ще се изплаши.
Основната версия за изчезването му, по която полицията работи, е, че по време на почивката си Ларс приема синтетичен наркотик, който е причинил психично заболяване или загуба на паметта.
Ларс Митанк пристига в България на 30 юни с бивши съученици. 28-годишният младеж прекарва седмица в курорта „Златни пясъци“ и както много други свои сънародници участва в така наречените алкохолни турове из заведенията в комплекса. Попада в местен бар, където гледа футболен мач. Като фен на "Вердер Бремен" той се скарал и сбил с привърженици на "Байерн Мюнхен". След удар било спукано тъпанчето на лявото му ухо. Заради травмата лекарите съветват германеца да отложи обратния полет към дома. Приятелите му заминават на 7 юли към Германия, а младежът се настанява в хотел във Варна, където прекарва част от вечерта. Посред нощ Ларс се обажда на майка си и твърди, че го преследват четирима фенове на "Байерн", които го наричали "бременска свиня" и "нацист". Връзката прекъсва внезапно. Малко по-късно Сандра успява да се свърже отново със сина си. Тогава Ларс мистериозно обяснил, че се е скрил на "сигурно и високо" място. При третото обаждане, около 5 часа сутринта, Ларс казва на майка си, че е взел такси и е на летището. Записи от охранителните камери са запечатали как младежът крачи нервно из зоната за регистрация. По-късно младежът посещава медицинския кабинет. Минути след това Ларс паникьосан бяга оттам. Зарязва багажа и мобилния си телефон. Покатерва се по ограда от бодлива тел, висока 2,5 метра, и се изгубва в полето.
В опит да открие сина си Сандра пристига в България през лятото на 2014 г. При престоя си у нас тя споделя: "Ларс е изгубил доверие във всички. Сигурно е тръгнал сам пеша към дома и се намира някъде из Балкана. Синът ми е изключително добър в оцеляването сред природата, може да издържи месеци. Добър е и с въдицата".
Сандра прекарва една седмица във Варна, вървейки по последните стъпки на сина си в отчаян опит да разбере какво се е случило с него. Не успява да разбере нищо за своя син, който сякаш е потънал вдън земя, и се прибира в родината си.

Търсят го най-добрите детективи

В търсенето на изчезналия Ларс е ангажирана една от най-големите детективски агенции в света - "Гютих". Тя е наета лично от работодателите на Ларс и неговото семейство. Бюрото за издирване има офиси в Ню Йорк (САЩ), Москва (Русия), Прачуап Кири Кан (Тайланд), Александрия (Египет), Санто Доминго (Доминиканската република). Благодарение на агенцията са открити едни от най-големите длъжници в световен мащаб, отвлечени деца и десетки мафиоти извън закона.
Приятелите на Ларс са създали Фейсбук група, в която се публикува информация в помощ на издирването му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама