Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5730596 www.bgdnes.bg

Съседи натопили учителкатаза убийство на мъжа й

Съседи са натопили пред ченгетата учителката Веселина Гиндева за убийството на бившия й мъж Димитър Миразчиев в Бургас. Наклепали педагожката заради стара комшийска вражда, която имали помежду си. Тази версия плъзна из морския град след ареста на 59-годишната жена, която прокуратурата обвини в убийството на бившия й съпруг, извършено по особено жесток начин. Освен за смъртта на пенсионирания нефтохимик тя е подведена под отговорност, че го е държала против волята му в апартамента си. Учителката е с обвинение и за измама, тъй като е прибирала пенсията на мъртвия повече от година след убийството му.
"Аз не съм го убила, той сам си умря. Оставих само трупа му в Морската градина. Там, където всеки може да го види." Това заяви пред съда Гиндева по време на делото й за мярката за неотклонение. В залата стана ясно, че Миразчиев е издъхнал в нечовешки мъки на 1 август 2014 г. Повече от 5 часа той е хриптял в стаята си, но нямало кой да му помогне. Вечерта Веселина го е закарала с контейнер в Морската градина край Колежа по туризъм.
Димитър е бивш съпруг на Веселина. Двамата се развели преди години, имали голяма дъщеря. Димитър някога бил шеф в Нефтозавода и като такъв получавал тавана на пенсията от 800 лв. Именно заради това от лятото на 2013 г. бившата му съпруга Веселина се съгласила отново да го върне в дома си. Тя му вземала парите, а срещу това го гледала. За Димитър обаче последната година от неговия живот била кошмарна. Веселина го заключвала в една от стаите на семейното им жилище в бл. 2 в жк "Лазур". Не го пускала да излиза никъде, не викала и лекар да го види. Димитър направил няколко опита да сигнализира на съседите си, че е в опасност. Подал бележка на един от тях - Николай Луков. В нея написал: "Спасете ме! Умирам!".
През 2014 г. съседите извикали полиция. Униформените влизали в дома на Веселина и Димитър, след като жената се барикадирала вътре и не пускала никого. Те разбили входната врата с кози крак и видели, че учителката и бившият й съпруг стоят затворени в банята. Нямало обаче какво да направят, защото и самият Димитър гласно не смеел да каже на какво е подложен.
В съдебната зала Веселина Гиндева се държа крайно неадекватно. Самата тя явно не осъзнава какво е направила. Спорно е психическото й състояние. Предстои то да бъде уточнено с експертиза.
"Не ми е минавало никога през ума, нито в подсъзнанието ми да направя нещо подобно. Взех го, за да го гледам, защото имаше голяма пенсия. Защо да го убивам, като можех и до днес да му вземам пенсията. Нищо не съм му направила", обясни Веселина Гиндева. Като факт, който е в нейна полза, тя посочи и това, че след смъртта на мъжа си не е унищожила тялото му, а само го е оставила в Морската градина на Бургас.
Все още разследващите не са изяснили дали наистина нефтохимикът е убит, или е умрял и по какъв начин е станало това. Очаква се резултатите от съдебномедицинската експертиза да изяснят тези обстоятелства.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама