Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5731560 www.bgdnes.bg

Стоичков омъжва малката си дъщеря Христина за хърватин по нашите традиции

Никой няма да може да припари до “РИУ Правец Рисорт” утре. Целият комплекс, намиращ се на 50 км от София, ще бъде зает от гостите на семейство Стоичкови за събитието на месеца – сватбата на малката дъщеря на Камата – Христина. Това е мястото, на което тя ще се венчае за бившия тенисист - хърватина Лука Белич.

Двамата имат връзка от малко повече от две години.

Запознават

се в Канзас,

където Христина завърши висшето си образование през пролетта. Стоичкова се дипломира в престижния университет “Баркли” в Канзас.

Реклама

Двамата се сгодяват още в началото на 2015 г. Тогава Стоичкова се похвали във фейсбук с подарения ѝ диамантен пръстен. Имаше немалка вероятност Христина да прежени по-голямата си сестра Михаела. Това не се случи, тъй като Мика се венча за своя любим Айкут в края на юли в Маями. Тогава Христина и Лука не присъстваха на скромната и бърза сватба. Вероятно голямата дъщеря също няма да застане до сестра си за нейната сватба. Най-сериозната причина това е, че

тя вече е

в деветия

месец от

бременността си,

а в този период е абсолютно забранено качването на самолет. Освен това наскоро бе открито и огнище на вируса зика в САЩ, който е най-опасен за бременни жени. Така или иначе самата тя също ще се сдобие с пищна венчавка като сестра си в България, но когато малкото ѝ момиченце се появи на бял свят.

За сметка на това младоженецът, бъдещата булка, майка ѝ Мариана и баща ѝ Христо вече отдавна са в България, за да се заемат с последните детайли около венчавката.

Христина, или Крис, както я наричат приятелите отвъд океана, дори успя да изкара известно време с годеника си на родното Черноморие и по-конкретно в Слънчев бряг. Междувременно

тя и майка ѝ се

срещаха с почти

Реклама

всеки, който ще

вземе участие в

сватбения ден

Той ще започне рано сутринта с подготовката на младоженците.

Разбира се, булката ще изкара близо два часа в прическа и грим, докато не дойде моментът Лука да я открадне по стара българска традиция. Всъщност цялото тържество ще протече по българските традиции. Белич и Стоичкова дори ще имат църковна сватба, макар че той е католик, а тя - православна християнка.

Двамата ще се венчаят във вярност пред Бога в манастир близо до “РИУ Правец”, а пред закона – на изнесена церемония в голф клуба на комплекса. За втората ще има квартет от класически музиканти, които ще изпълнят сватбения марш на Менделсон наживо. Един от поканените на тържеството потвърди за “24 часа”, че изнесената церемония ще се случи около 19 часа.

Между двете церемонии младоженците са се погрижили за комфорта на гостите си. Двойката ще си каже наздраве с тях на станалото неразделна част дори от родните сватби в последните години уелкъм дринк.

След официалната част ще започне и сватбеното парти на закрито в “РИУ Правец”.

За начало младоженците ще бъдат захранени по традиция със сладко и солено от майките си, след което ще разчупят обредна питка.

Последният ритуал, преди да седнат на отредените им места, е да ритнат менче с бяла и червена роза вътре.

Водещ през

цялата вечер ще

бъде Богдан Томов

За настроението на гостите ще се грижи Дани Милев и неговият бенд с певицата Неделяна Христова.

Вероятно първият танц на двойката ще бъде под звуците на песента на сръбския изпълнител Неделко Баич Бая – “Записано е у времену”.

Според близки до булката това е любимата им песен с любимия.

След полунощ “Дани Милев бенд” ще предаде щафетата на Софи Маринова, която ще излезе на сцената с духов оркестър.

В програмата са включени солистите на различни фолклорни ансамбли, които ще танцуват за гостите.

Малко преди полунощ младоженеца ще спази трацидията и ще хвърли жартиера на булката и сватбения букет.

След това ще дойде редът за разрязване на тортата, а точно преди да излезе Софи Маринова на сцената, ще има изненада за гостите – 8-минутна заря над комплекса.

Според запознати основната част от празненството се поема финансово именно от Христо и Мариана Стоичкови. Те платят и престоя на родителите на Лука Белич в България. Най-много пари родителите на булката са отделили за програмата. Тя

ще им струва

близо 20 000 лв.

Затварянето на целия хотел за събитието обаче не им е излязло много солено. Собственик на комплекса е Васил Златев - баща на шефа на “Лукойл България” Валентин Златев, а Христо Стоичков е близък със семейството.

Вероятно и двамата ще присъстват на празненството. Сред гостите ще бъдат още и някои от най-известните родни спортисти у нас.

Там ще са вероятно останалите национали от световното от 1994-а. Илияна Раева и Наско Сираков също ще уважат празника на Христо Стоичков и неговото семейство.

Реклама
Реклама
Реклама