Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5732509 www.bgdnes.bg

Путин уволни 8 генерали

Чистката е в МВР

Президентът Владимир Путин издаде указ за освобождаването на 8 генерали от Следствения комитет (СК) и МВР, съобщиха руски медии.

Според указа, публикуван на официалния интернет портал за правна информация, сред уволнените са зам.-ръководителят на Главното управление по контрол в сферата на противодействие с корупцията в СК и първият заместник-ръководител на Главно управление по осигуряване на дейността.

Реклама

Другите генерали са от структури в рамките на МВР, като сред тях са и зам.-ръководител на вътрешното министерство, а също и шефове на МВР в редица региони като Красноярския край, Тамбовска област и др.

“Взгляд" подчертава, че Путин е направил и редица назначения във вътрешното министерство и други ведомства. Александър Аксьонов става зам.-началник на Главното управление по въпросите на миграцията във вътрешното министерство.

Руският президент се е обрекъл на скромен живот до края на дните си заради своята известност. Това заяви междувременно директорът на държавната банка ВТБ Андрей Костин в интервю за в. “Файненшъл таймс”. “Хората, които се опитват да намерят банковите сметки на Путин, могат да прекарат в търсене целия си живот, но никога нищо няма да открият”, твърди шефът на финансовия институт, цитиран от Интерфакс. Той допълва, че нито на американските, нито на европейските следователи ще се удаде да намерят “тайните богатства” на президента. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама