Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5732749 www.bgdnes.bg

Бъчварова на нощна проверка в Слънчев бряг, оцени подхода за ред в комплекса като много успешен (обновена, снимки)

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова направи изненадваща нощна визита в Слънчев бряг.

По-рано тази вечер тя е кацнала на летището в бургаския кв. Сарафово с полет от Германия, където бе заедно с премиера Борисов.

Реклама

В момента Бъчварова  е на обиколка в комплекса заедно с шефа на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов,  разговаря с полицаи, които дежурят по КПП-тата. Маршрутът й мина и покрай придобилия известност ресторант 4you, където на 8 юни възниква конфликт между групите на Митьо Очите и Божо Кравата.

„Целта на присъствието ми тук е да се видя как колегите работят на място и да направим един анализ на направеното, което очевидно доведе до положителни резултати: увеличи се оборотът на търговските заведения, беше въведен ред, който в началото смущаваше собствениците и някои граждани. Това, което разбирам сега е, че хората са се успокоили и вече се чувстват по-сигурни. Това е нашата цел”, заяви министърът по-късно.

Според нея в Слънчев бряг е приложен подход, който се оказал много продуктивен и успешен.

„Аз мисля, че е една изключително добра практика, която трябва да преценим къде кога и как да приложим отново. Става въпрос за това, че всички институции на местно ниво, които имат контролни функции, работят заедно, координират усилията си и извършват тези проверки, които са част от техните задължения”, уточни министърът.

Бъчварова  заяви, че е изключително доволна от работата на полицаите и конкретно на директора на областната дирекция Калоян Калоянов.

"Искам да ги насърча да работят по същия начин. Аз мисля, че те вече са насърчени, защото виждат резултата", допълни тя.

Реклама
Реклама
Реклама