Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5733160 www.bgdnes.bg

Лимузини точат 17 млн. лв. от Маргина

Легалният бизнес на Големия Маргин излиза на минус с впечатляващите 17 млн. лева, показа проверка на "България Днес". Огромната сума е отчетена като пасив във фирмата на сикаджията Красимир Маринов "Файненшъл консулт". Дружеството се занимава с отдаване под наем на луксозни лимузини. Според отчета огромна част от парите се дължат на банки, заплати на персонала и доставчици. При други подобни случаи изходът е обявяване на фалит и разпродажба, обясняват финансисти. При Маргина това не се случва и фирмата от няколко години продължава да трупа огромни загуби.
Самата "Файненшъл консулт" е създадена през далечната 2009 г. По това време Красимир Маринов и брат му инвестират огромна част от заработените в миналото от рекет и силово застраховане в легален бизнес. Идеята е с получените приходи да оправдаят луксозния си начин на живот. Първоначално на властите не прави впечатление превъртането на десетки милиони с неизвестен произход.
Впоследствие след падането на тройната коалиция нещата рязко се променят и босовете на СИК трябва да бягат в чужбина от правосъдието, а фирмите им се прехвърлят на подставени лица. Така основен акционер във "Файненшъл консулт" става съпругата на Големия Маргин Мария, с която отдавна са разделени, но нямат развод. Идеята на сикаджията е, докато той разпуска в Испания, бившата му да има легален източник на пари за издръжка. Съдружник е и вдовицата на покойния бос на СИК Димата Руснака.
По същото време фирмата купува десетина луксозни лимузини. Идеята е дългите по десетина метра автомобили да се отдават под наем за тържества, сватби и посещения на чужди звезди у нас.


Липсващата силна ръка на боса бързо се отразява върху бизнеса. Фирмата на Маргина така и не може да се пребори с конкуренцията. Така само за последните две години лимузините на Маргина инкасират над 7 млн. лева загуби. Отделно от това в активите на фирмата му има неплатени кредити за други 10 милиона. В същия момент приходите от наеми на луксозните автомобили са направо смешни. За миналата година "Файненшъл консулт" е прибрала едва 63 бона. В същия момент само разходите за заплати на шофьорите са 112 бона. В опит да закърпи положението съпругата на Маргина започва и разпродажба на автомобилите. Получените 243 бона така и не стигат за плащането на дълговете.
Хора от подземния свят разкриват, че натрупаните задължения за над 17 млн. едва се преглъщат от кредиторите. Неизбежният фалит на фирмата е отлаган само заради страха от реалния собственик. Чрез посредници самият Николай Маринов многократно обещавал, че ще се разплати с кредиторите, но това все се отлагало за утре.

Мария става застраховател

След провала на бизнеса с лимузини Маргина търси нов начин да осигури доходи на съпругата си. С негова помощ Мария Маринова успява да си регистрира друга фирма - "Бул Ауто Брокер". Дружеството веднага взема лиценз за застрахователен брокер от Комисията за финансов надзор. Това му позволява напълно легално да продава като посредник застраховки от името на всички компании. С предимство е застрахователната компания на друг бивш бос на СИК Младен Михалев-Маджо. Веднага след като лицензът е издаден, фирмата на Мария Маринова открива луксозни офиси в повечето градове на страната и развива мащабна дейност.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама