Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5733244 www.bgdnes.bg

Кандидат-президентът Владо Кузов: Хора на Слави стреляха по мен

Бившият депутат и настоящ кандидат-президент Владо Кузов разказа пред "България Днес", че хора на водещия Слави Трифонов са стреляли по него на магистрала "Хемус".

"Бях на среща с избиратели в Ботевград в сряда вечерта, 24 август. На връщане, на около 3-4 километра след тунела на Витиня, около 23,15 ч., ме настигнаха два джипа. Карах бързо - с около 130 километра. Те също се движеха много бързо зад мен. Започнаха да ми святкат с фарове, натиснаха ме в лявото платно. Аз карам "Шкода", а те бяха с "Рейндж Роувър" и тойота "Ленд Круизър". Явно с моята скромна кола съм ги дразнел, че им се пречкам пред очите, и искаха да ме разкарат", обясни Кузов. "Понеже и аз съм си малко инат, въпреки че ме притиснаха, в началото не отбих, защото се движех с максимално позволената скорост. В един момент все пак минах вдясно, за да им дам път. Когато вторият джип се изравни с мен при изпреварването, прозорецът на пътника до шофьора се свали. Видях само ръка с пистолет, насочен към мен, и пламък от дулото. Когато ме задминаваха, видях много добре номера на единия джип. Табелата му беше осветена с лед светлини, а и другият джип зад него допълнително я осветяваше. Номерът беше СВ 7878 ВМ. После разбрах, че това е кола на фирмата на Слави Трифонов. Фирмата се казва "Седем осми" и колите й били поредица с номера 7878", допълни бившият депутат.
По думите му едва ли някой в джиповете го е познал и случилото се не е плод на лично отношение. "Беше тъмно, по-скоро си беше чисто хулиганска проява от тяхна страна", смята Кузов.
След стрелбата той веднага подал сигнал на тел. 112. Първоначално се свързал с оператор в Елин Пелин, после случаят бил поет от София. "Служителят ми каза, че веднага са предприети мерки и джиповете са обявени за издирване. Когато наближих входа на София, видях патрулите там, но джиповете ги нямаше. По-късно разбрах, че шофьорите и пътуващите в тези две коли са задържани. От криминална полиция неофициално ми довериха, че Слави Трифонов е бил в една от колите. Първоначално джиповете били спрени на входа на София заради превишена скорост. Но веднага ги пуснали. След няколко минути патрулите получили сигнала, че тези коли се издирват за стрелба на магистралата. Така отново ги спрели - някъде по пътя за Борово", разказва Владо Кузов.
Допълва, че неговите източници му съобщили, че в колата бил намерен пистолет "Глог". "Сега нека проверят дали охраната на фирма "Седем осми" ползва такива пистолети", съветва Кузов, който от години работи в адвокатска кантора, занимаваща се с пътно-транспортни произшествия. "Ако наистина Трифонов и негови хора са забъркани в този инцидент, това е срамно и непонятно. Слави в момента прави референдум, да оправи положението в държавата. Уж се бори срещу магистралните хулигани. Все едно някакво раздвоение на личността", чуди се Владо Кузов.

"България Днес" потърси коментар от "Шоуто на Слави", за да разбере били ли са коли на "Седем осми" на магистрала "Хемус" по това време, бил ли е самият Слави Трифонов в някоя от тях, ползват ли гардовете на фирмата пистолети "Глог" и свързани ли са Слави, екипът му, гардовете или който и да било представител на шоуто с инцидент, за какъвто говори Владо Кузов. От "Шоуто на Слави" обаче бяха лаконични.
"Ако е имало такъв инцидент на магистрала "Хемус", то той засяга г-н Слави Трифонов в качеството му на гражданин, не на водещ. Ако той прецени, ще направи изявление чрез Би Ти Ви, тъй като в момента предаването е в отпуск", заяви Даниела Манова от "Шоуто на Слави".
Потърсихме коментар и от пиар екипа на Би Ти Ви. "За неща, които засягат Слави Трифонов, коментар трябва да се търси от "Шоуто на Слави". В Би Ти Ви до момента не е постъпвала декларация от Слави Трифонов, свързана с подобен случаи", коментира Ани Кастрева от отдел "Връзки с обществеността" на телевизията.
От Окръжна прокуратура в София не бяха много разговорливи. "Образувано е досъдебно производство по този случай", казаха от там, като не уточниха дали Слави Трифонов или негови хора са сред задържаните.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама