Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5733372 www.bgdnes.bg

20 бона заплата за Йорданеску

20 хиляди лева е заплатата на новия треньор на ЦСКА-София Едуард Йорданеску, научи "България Днес" от източници, близки до клуба. Румънецът вече започна с успех престоя си на стадион "Българска армия".
В дебютния му мач като наставник "червените" победиха новака "Локомотив" (Горна Оряховица) с 2:0. Головете отбелязаха колумбиецът Густаво Кулма в 66-ата минута и Божидар Чорбаджийски в добавеното време. Йорданеску се уреди с договор за един сезон с допълнителна опция за удължаването му с още две години. 38-годишният специалист изненадващо замени на поста подалия оставка Христо Янев.
Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев е решил да даде същата надница на румънеца, каквато прибираше и досегашният наставник. Ясно е, че новият треньор идва по препоръка на Христо Стоичков. Въпреки че няма богат опит в треньорската си кариера, на Йорданеску се залагат големи надежди. Освен твърдата сума, под която ще се разписва всеки месец, треньорът може да се облажи и с доста допълнителни бонуси. Те са предвидени при постигане на определени резултати през сезона.
38-годишният треньор е син на бившия селекционер на националния отбор на Румъния Ангел Йорданеску. Едуард е роден на 16 юни 1978 г. За последно води румънския "Пандури". Той пое тима през декември 2014 г., след което го изведе до финал за купата на лигата. През лятото на 2016-а обаче бе освободен от поста.
Йорданеску сподели, че е доволен от дебюта си начело на ЦСКА-София.
"Поздравявам играчите, защото се постараха днес в този мач. Преди всичко искам да кажа, че съм много горд да тренирам толкова голям клуб с такава публика. Отборът има голямо бъдеще, но трябва да свършим много работа. Имаме достатъчно време, защото е началото на сезона. Сега няма да мога да ползвам някои играчи, но това е футболът. Притежавахме топката, вкарвахме я по-често в наказателното поле, но трябва да сме по-прецизни и агресивни. Избягвам да говоря с имена, трябва да сме положителни. Когато губим топката, трябва да си я връщаме. Опитвахме се да контролираме мача. Всеки има свои индивидуални качества, но не трябва да губим лесно топката. Играхме добре, но трябва да намираме по-добри решения, защото често срещу нас ще има сгъстена защита и трябва да имаме решения за това", анализира Йорданеску.
"Групата играчи е много млада, аз обичам да развивам такива футболисти. Но този отбор се е събрал само преди няколко месеца и би трябвало да ги направим по-близки един към друг. Те нямаха добри решения в играта си и трябваше да им обяснявам какво да правят по терена. Трябва да уточним всяко движение по терена. Имам нужда от 2-3 играчи, но не повече", сподели още румънецът.
"Искам да играем не като индивидуалисти, а като отбор. В този период, в тази пауза ще се опитам да разбера потенциала на всеки играч и да му обясня какво трябва да прави. Знам какви са възможностите ни, но ако отборът беше фантастичен, нямаше да съм тук. Искам да поздравя предишния треньор за работата му, но се надявам да имаме по-високо ниво в следващите мачове и да сме още по-добри", увери Йорданеску. Новият треньор призна, че ще подсили състава си с нападателя Вилмар Джордан. Колумбиецът вече е в София и се очаква да изкара втори период в България. Очаква се скоро с "червените" да подпише и Матиа Курьор, който игра в "Черно море".
"В момента се занимаваме със селекцията, преговаряме с Курьор. Може да бъде опция за нас в съвсем скоро бъдеще, но не искам да говоря за трансфери. Искам момчетата да си починат, да анализираме мача, след това ще говорим за селекция. Вилмар Джордан е много качествен и го е показвал в България. Той познава играта, първенството. Само трябва да обърнем внимание, че не е във форма, защото не е играл много време. Но имаме спешна нужда от промяна в атака, защото създаваме, но трудно вкарваме", завърши Йорданеску.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама