Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5733781 www.bgdnes.bg

Селфи на красавица броди из Viber и руши семейства

Девойката на снимката е 100% невинна!

“24 часа” моли нея и близките ѝ да се обадят, за да се изясни мистерията и да спасим най-малко 4 брака

Съпруг снима малкия си син и своята жена на нейния рожден ден. Тя моли да ѝ прати снимката по Viber. Той натиска щастлив копчето за изпращане и след секунди гръмва невиждан в семейството скандал.

Реклама

Вместо момчето и майката се появява селфито на красива девойка с очила, потник, на фона на бял гардероб.

“Коя е тя?”, пита напрегнато съпругата. “Не я познавам!”, изумено отговаря

съпругът и предава

доброволно

телефона

си за щателен преглед. Действително, смуглата красавица липсва сред галерията от снимки на мъжа. Той няма обяснение, което създава още по-сериозно подозрение. В главата на съпругата му плуват десетки причини за нелепата ситуация.

Започват догадки - семейството празнува в ресторант край морето, в който има безплатен Wi-Fi и допускат, че нещо във връзката се е преплело, тъй като Viber позволява да се говори и изпращат снимки безплатно точно през това приложение.

Съпругата се оглежда в препълнения ресторнат и

наблюдава

Реклама

изпитателно

девойките

Открива една, която прилича на момичето със селфито, и започва да я изучава с укоризнен поглед. Прави справка с телефона, за да установи, че “жертвата” е друга.

Разпитът продължава почти цяла нощ. Няма признание и подозрението тлее до следващата вечер. Тогава

съпругът решава

да се изповяда за

нелепата ситуация пред приятели, за да получи публична индулгенция за своята невинност. Всички се смеят невярващо и го молят да пробва да им изпрати злополучната семейна снимка пак през Viber.

За части от секундата единият получател вижда съпругата и сина, после фотото изчезва и след това девойката с очилата се настанява и в неговата галерия трайно.

Операцията по изчистване на семейния имидж продължава с разговор със служители на един от мобилните ни оператори.

Оказва се, че вече три подобни сигнала се обсъждат в компанията и все още

няма техническо

обяснение за

подобни

злополучни шеги,

които си прави Viber - над 280 милиона души по света ползват приложението.

Морският ужас на семейството са изпитали най-малко още три двойки, които са настояли да получат официален отговор, за да решат дали да продължат връзката си.

Иначе потребители в интернет предупреждават, че създаденото от израелско-американския бизнесмен Талмон Марко приложение всъщност

шпионира

потребителите

През 2014 г. например няколко специалисти по онлайн сигурност хвърлиха бомба, че снимки, клипчета и географски координати, които си споделят стотиците клиенти, лесно могат да бъдат прехванати от лаптоп с инсталиран софтуер за анализ на интернет трафик. Какво представлява това? Ако сте в мол и заведение, където има безплатен безжичен интернет и се свържете със системата, цялата ваша информация лесно може да бъде прехваната. Как обаче селфи броди из Viber, в мрежата няма ясно обяснение.

Затова и “24 часа” моли девойката от злополучното селфи да се обади, за да проследим как техническо това се е случило. Това не е просто журналистическо любопитство, а искрено желание да спасим най-малко четири двойки от излишни подозрения. Тя е 100% невинна, но може да помогне за разплитане на мистерията.

Очакваме информация за момичето от селфито на телефон 9422514 и мейл адрес [email protected] 

“Вайбър България”: За първи път чуваме за такъв проблем

Начинът, по който работи нашата система, е с отваряне на криптиран канал между двамата потребители, по който минава информацията. За първи път чуваме за такъв проблем, коментираха от “Вайбър-България”.

Оттам не допускат, че е възможно да се изпрати чужда снимка от телефона. Според експерти в телекомуникациите теоретично това е възможно, ако два апарата са били свързани помежду си например чрез блутут и така е изпратена информация от друг човек.

Разбира се, остава и вероятността криптираният канал на “Вайбър” да е бил “разбит” от много умел хакер.

Реклама
Реклама
Реклама