Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5734800 www.bgdnes.bg

Пълна промяна в "Левски"

Пълна промяна ще претърпи управлението на "Левски" след общото събрание на клуба днес. На него досегашните собственици Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов ще обявят оттеглянето си. Вместо тях "сините" вече ще имат един мажоритарен собственик в лицето на Спас Русев.

С пристигането на бизнесмена ще бъде сменена структурата на управление в клуба. Досега решението реално се взимаха от Управителния съвет. Дори смяната на треньора и назначаването на нов трябваше да се гласува от деветимата членове на УС. Пред тях отговаряше и спортният директор. Отделно на "Герена" има няколко директори. Така цялата отговорност се размиваше.

Реклама

Според плана на новия собственик нещата коренно ще се променят. Клубът ще има само президент и спортен или изпълнителен директор. Вторият ще държи цялата спортно-техническа власт. Този човек най-вероятно ще е Наско Сираков, който за пореден път ще се завърне в "Левски".

Мнозина от сегашните шофове на "Герена" ще се разделят с постовете си. Почти сигурно аут ще е сегашният шеф на УС Николай Илиев, както и главният мениджър Андрей Желязков. Двамата трудно биха работили в екип със Сираков. На настоящия спортен директор Станислав Ангелов отново ще бъде предложен пост в школата на клуба. Допреди няколко месеца той оглавяваше ДЮШ към стадион "Раковски" и най-вероятно ще се завърне на тази позиция.

Всички служители в "Левски" очакват с присвити сърца новият си шеф. Никой от тях не е сигурен дали ще оцелее в задаващата се чистка. Затова и от няколко седмици нещата в клуба са на принципа "да дойде 30 август, после ще видим".

Поне до зимата сигурен за своя пост може да се чувства треньорът Люпко Петрович. Той има доверието на Сираков, а и в последно време вдигна отбора. Новият силен човек на "Герена" желае да върне начело на тима Станимир Стоилов, но това няма как да стане в близките няколко месеца. Факт, който още повече накланя везните в полза на оставането на Петрович.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама