Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5735019 www.bgdnes.bg

Изоставен от баща си триумфира в "Пирин фолк"

Изоставен на 3-годишна възраст и цял живот без баща!


Това е тежката съдба на големия победител в тазгодишното издание на реномирания фестивал за македонска песен "Пирин фолк" Светлин Миланов. Изпълнителят направи нещо немислимо, което никога досега не се е случвало в историята на песенния конкурс - спечели едновременно наградите за първо място на фестивалното жури, на телевизионните зрители и на публиката в Летния театър в Сандански.


Песента му "Очакване" отвя конкуренцията в борбата за авторска македонска песен и заслужено Миланов се превърна в големия победител на "Пирин фолк 2016". Преди да достигне до звездния си момент, изпълнителят се сблъсква с жестоката страна на съдбата. Когато е едва на 3 годинки, баща му изоставя него и семейството и никога повече не се завръща. Родителят дори не се поинтересувал за толкова години как са близките му хора и Светлин преживял тежко това отношение.

Реклама


"Никога не ме е потърсил. Когато аз бях в 9-и клас, направих всичко възможно и го открих - просто ми беше интересно да разбера кой е човекът, който ме е създал. Видях го, говорих с него. Бяхме заедно около един ден и една нощ. Разделихме се с идеята, че ще продължим контактите си. Но той, разбира се, има друго семейство, други две деца, и най-вероятно те по някакъв начин му влияят. А може би и до този момент са се страхували от финансовата част - да не би да го притеснявам за пари. Пък и като не е живял с мен, все едно някой на улицата да каже: ДТова ти е син и го обичайУ - няма как да стане", разказа още преди време за несгодите в живота си Миланов. В същото време той е изключително възхитен от майка си, която е успяла напълно сама да отгледа него и двамата му братя.


Светлин Миланов е роден във Видин през 1975 г. През 2014 г. за първи път стъпва на професионална сцена на "Пирин фолк" и печели трета награда на журито в конкурса за изпълнителско изкуство. На следващата година се представя с авторска песен "Бащин грях". Именно в нея той отправя упрек към мъжа, който е изоставил семейството си.


Интересна личност е и човекът, който пише текста към песента победител тази година. Пейо Маринов е текстописец, който е работил за изпълнители като Славка Калчева, Орхан Мурад, Нелина, Цветелина, Борис Дали, ДесиСлава, Екстра Нина, Емилия, Милко Калайджиев, Галена и др.


Сред другите имена, които блеснаха на "Пирин фолк", бяха на конкурса за изпълнителско изкуство - младата музикална надежда Мария Гогушева (победителка с песента "Катерино моме"), Ани Ненова (награда на телевизионните зрители) и Радко Петков (отличен от публиката в Летния театър за невероятното си изпълнение на "Зайди, зайди, ясно слънце").


През последните години "Пирин фолк" позагуби от блясъка си и интересът към него осезаемо спадна. Това наложи спешни мерки и с организирането на фестивала се захвана музикалният продуцент Ненчо Касъмов. С екипа си от професионалисти за 2 месеца всичко беше уредено и песенният конкурс буквално възкръсна като феникс от пепелта. За пръв път от много години Летният театър в Сандански беше препълнен от хора, а билетите за събитието бяха разпродадени няколко седмици предварително.


Голямата цел пред новите организатори е догодина да има изключителни концерти, тъй като фестивалът за македонска песен празнува юбилейната си 25-а годишнина.

Правят детски конкурс

"Детски Пирин фолк" - това е една от целите пред новите организатори, която се надяват да реализират още през следващата година. Касъмов и екипът му планират да дадат сцена за изява и на млади таланти, които искат да се развиват в изпълнението на македонски песни. Публиката в Сандански от сега демонстрира огромен интерес към новия формат и очаква юбилейното издание.

Реклама
Реклама
Реклама