Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5735598 www.bgdnes.bg

Касапин искал да опече майка си (обзор)

28-годишният Кристиян Гочев, който в края на юли закла майка си Марияна в столичния кв. “Хаджи Димитър”, имал намерение да опече парче месо от нея като бекон. Това признал самият той при разпит, стана ясно в съда.

Прокуратурата настоя Гочев, който освен майка си уби и дядо си Валентин, да бъде преместен от психиатрията в Ловеч зад решетките.

Реклама

“Нова експертиза от клиниката към Ловешкия затвор доказва, че той напълно е съзнавал действията си и може да бъде съден”, казаха от прокуратурата. Заключението оборва първоначалното становище, че Гочев е невменяем. През 2008 г. той е лекуван от параноидна шизофрения в клиниката в Курило.

Гочев признал вината си. Казал, че изтръгнал очите на майка си с бръснарско ножче. Преместил нейния труп и този на дядо си в спалнята, включил духалка и чакал те “да избухнат”. Преди кръвопролието Марияна живеела в клетка, която да я разделя от сина ѝ в жилището. Гочев пребивал майка си, защото пиела алкохол и го мъчила като малък.

Той дойде в съда по анцуг и джапанки. На 29 юли полицаи го арестуваха гол край с. Локорско. Пред съда не каза нищо. Усмихваше се на прокурора. Съдия Александра Йорданова го прати в килия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама