Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5736828 www.bgdnes.bg

Стъкло, изострено като нож, в килията на Горан, след като ударил надзирател

Неизвестен досега факт разкри прокурор Иван Кирков по време на съдебното заседание за определяне на мярката на 31-годишния Горан Горанов. Скандално известният бургазлия е с поредно обвинение за хулганство, след като на 13 март налетял на надзирател в бургаския затвор и забил юмрук в окото му.

След това при претърсване на килията му е намерено стъкло, изострено като нож, разкри прокурор Кирков. Държавното обвинение пледира днес за налагане на най-строга мярка на Горанов, въпреки че обвинението срещу него не е тежко и той не може да изкара зад решетките повече от два месеца. 

Основните аргументи на Кирков са, че Горан може да извърши ново престъпление. Той разкри за още едно нападение, извършено от бургазлията, докато е излежавал 6-месечна присъда в затвора в Ловеч. Там пак нападнал надзирател. 

Две експертизи с коренно различни заключения има по делото срещу Горан Горанов. Светилото в психиатрията д-р Гарвански е излязъл със заключение, че при нападението на надзирателя в бургаския затвор, Горанов не е разбирал свойството и значението на действията си и е бил невменияем, каза в съдебната зала адв. Веселина Василева. Тя изрази недоумение защо след това е назначена тройна експертиза, която пък е излязла с обратното заключение. Самият Горан заяви в съдебната зала по-лека мярка. Той каза, че в следствие на лекарствата, които взима, е получил парализа, не може да извършва резки движения. 

Съдът ще оповести решението си в 16 часа. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама