Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5736968 www.bgdnes.bg

Монахините от Петропавловския манастир: Цеца да дойде да запали свещ

"Всеки участник в надпяването е добре дошъл в манастира да запали свещ и да се помоли за здраве. И млади, и стари - нека да дойдат."


Това заявиха пред "България Днес" монахините от Петропавловския манастир "Св.св. ап. Петър и Павел" край Лясковец. Светата обител привлече вниманието през последните дни, тъй като в близост до него ще се проведе фестивалът "Скариада BG", известен с мезетата, пиенето и фолкизпълненията.

Реклама


Тази година пирон в програмата ще бъде гостуването на примата на сръбския попфолк Цеца Величкович, която ще изнесе самостоятелен концерт. Интересът към изявата й е огромен и очакванията са хиляди хора да се струпат край Лясковец.
Божите служителки обаче не са притеснени от шумното събитие, напротив - приканват гостите на фестивала да се отбият в църквата и да запалят свещ. Нямат нищо против дори и самата Цеца да дойде в манастира и да се помоли.


"Хората имат нужда както от забавление, така и от разкаяние. Това надпяване по никакъв начин няма да попречи на живота в манастира, защото е леко встрани от нас", казаха още пред вестника монахините.


Фестивалът ще бъде открит на 2 септември с концерт на ретро легенди на попфолка - Тошко Тодоров (изпълнителят на "Радка Пиратка"), Радо Шишарката, Сашка Васева, Весела, Валдес, Хисарския поп, на следващия ден купонът ще продължи с Цеца Величкович, а в неделя на сцената ще излязат още Орхан Мурад и Луна.


Това е първият концерт на Цеца Величкович в Северна България. Тя обаче е за втори път във Велико Търново. През септември 2006 г. съпругата на Аркан заедно с двете си деца и приятелката си Ивайла Бакалова посети старата столица, за да се поклони на гроба на най-големия сръбски светец - Сава, в средновековната църква "Св. 40 мъченици". Билетите за концерта са с цени от 15 и 20 лв. и вече са в продажба. "И тази година "Скариада BG" отново ще е празник на качеството и традицията на българския кулинарен вкус. Ще има много музика, ароматна скара и ледена бира на корем", обещават организаторите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама