Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5737002 www.bgdnes.bg

Бербатов и Стилиян стават съдружници

Стари приятели, нови планове, очаквайте скоро, заяви Митко

Двама от футболистите, които класираха България за последно на голямо първенство - Димитър Бербатов и Стилиян Петров, имат общи бизнес планове, научи "България Днес". Вчера Митко и Стенли се срещнаха на четири очи, за да обсъждат проектите си, които съвсем скоро трябва да станат достояние на широката общественост.
Самият Бербатов загатна за това със снимка на профила си в социалната мрежа Фейсбук. На нея той и Стилиян са се прегърнали братски с леко загадъчни усмивки.


"Стари приятели, нови планове, очаквайте скоро...", написа Бербо под фотоса. Двамата със Стилиян са близки приятели още от времето, когато играеха рамо до рамо на терена.
Не е тайна, че бившият нападател вече е стартирал мегапроект по изграждането на най-добрата академия в България. Идеята на Митко е да събере най-големите таланти у нас и да им предостави перфектни условия за подготовка. Децата няма да плащат никакви такси, а най-добрите от тях ще получават и стипендии, осигурени от бившата звезда на "Манчестър Юнайтед". Те ще бъдат подготвяни изцяло от чуждестранни треньори, които ще работят по най-съвременните европейски методики. Неотдавна Бербо и мениджърът му Емил Данчев се срещнаха дори с министъра на спорта Красен Кралев, за да обсъдят бъдещата инвестиция.
Вероятно ръководен пост в новата футболна академия ще заеме и Стилиян Петров. Легендата на "Астън Вила" имаше огромно желание да се завърне на терена като действащ футболист и дори изкара подготовка с тима от Бирмингам. 37-годишният халф обаче не получи предложение за договор и може би ще пренасочи усилията си в друга сфера. Бербатов засега също е без отбор от май месец насам, след като си тръгна от гръцкия ПАОК. Митко обаче не възнамерява да слага край на кариерата си на този етап.
Базата на новата детско-юношеска школа ще бъде до зала "Арена Армеец" в столицата. Вторият вариант е да се ползват вече изградените терени на стария стадион "Академик".

Добромир ДОБРЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама