Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5737016 www.bgdnes.bg

Жертва на изнасилвача Богдан Динев: Боньо Фаса ме прогони от родината с рекет!

Прокуратурата да спаси жертвата Мария, пострадалите ще се обединим

"Динев и неговите приятели бяха хората, довели ме до фалит, и заради непрестанното им изнудване, заплахи и шантаж, принудили ме да напусна любимия град и страната." Това разкрива в отворено писмо Георги Първов, който твърди, че напуснал България заради набезите на рецидивиста Богдан Динев. Изнасилвачът и изнудвач Боньо Фаса бе убит от 18-годишната Мария, която се опитала да се защити от изнасилване и разрязала артерия на слабините му. Минути по-късно закоравелият престъпник издъхнал от кръвозагуба.
Според жертвата на Фаса - Георги, Боньо Фаса започнал да го тормози през 90-те години. Точно тогава Първов се опитал да започне малък бизнес в Стара Загора. Тъй като запазил лош спомен от рецидивиста, който се правел на мутра в града, Георги решил да защити публично Мария, която е застрашена от затвор заради фаталния край на насилника си. "Не можах да разбера откъде изригна цялата тази злоба срещу едно младо момиче, защитило живота и честта си, попадайки в лапите на добре познат изрод", казва в писмото си Първов.
"Момиче, отнело ножа, с който насилникът я заплашвал, и спасило от подобна съдба десетки други потенциални жертви. Защо прокуратурата в града ни така настойчиво нарочва жертвата за агресор?", пита реторично възмутеният гражданин. Георги Първов се зарича и да открие още от жертвите на Фаса, които са готови да помогнат на Мария, като разкажат как са били преследвани и притискани от рецидивиста.


Няколко от момичетата, които са били тормозени от Боньо Фаса, вече са разказали пред полицията злополучните си истории. Една от тях е скочила от четвъртия етаж, за да се спаси от изнасилване, и останала инвалид. В друг случай Боньо Фаса накарал приятелка на една от набелязаните жертви да й се обади и да я покани да играят белот. След това опрял нож до гърлото й, но девойката успяла да се измъкне с хитрост. Повечето от жертвите на изнасилвача се страхували да подадат жалба в полицията, защото той деребействал в града и можел да им отмъсти. Адвокатът на Мария - Валентин Димитров, се закани да убеди някои от пострадалите да говорят пред съдия. Междувременно дъщерята на изнасилвача, прекарал повечето от живота си в затвора заради различни тежки престъпления, смята да съди Мария за убийството на баща й, с когото не били в добри отношения.
Ако бъде призната за виновна по повдигнатото обвинение за умишлено причинена средна телесна повреда, от която е настъпила смърт по непредпазливост, Мария може да отиде зад решетките за срок от 2 до 8 г. Има вероятност обвинението срещу девойката отново да бъде променено в по-тежко - умишлено убийство. Това може да стане, ако бъдат открити доказателства, че нарочно е убила мъжа. Тогава тя може да остане доживот в затвора.

Запознанството

18-годишната Мария се запознала с Боньо Фаса в кафенето, където работела. Той спечелил доверието й, като й разказал, че има дъщеря на нейната възраст, с която е скаран. Искал от Мария да му помогне да затоплят отношенията. Майката на Мария – Пенка, твърди, че Мария наричала Боньо "добър дядо". Боньо й обещал да го запознае с дъщеря си и във фаталната вечер й казал, че тя му е на гости. Поканил и Мария да дойде. Така момичето се озовало в къщата на изнасилвача около 20.30 часа след работа. Вместо да срещне връстничката си обаче, Мария била заключена и нападната от едрия престъпник. Богдан Динев има километрично досие и е прекарал над 25 г. из затворите, където е лежал в по-младите си години и за изнасилване. Последните му присъди се оказаха за закана за убийство и за грабеж.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама