Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5737220 www.bgdnes.bg

Започнаха преговорите за мача Кубрат Пулев - Антъни Джошуа (видео)

За втори път в професионалната си кариера Кубрат Пулев е претендент за световната титла. "24 часа" вече съобщи, че Кобрата е сред тримата потенциални съперници на Антъни Джошуа, който е шампион на Международната боксова федерация.

Промоутърската компания на българина вече е получила оферта за мача, съобщи пред Нова телевизия собственикът й Кале Зауерланд. Офертата е за стотици хиляди евро, а преговорите вече са започнали. Ако двете страни се споразумеят, Пулев ще излезе срещу британеца на 26 ноември. По всяка вероятност сблъсъкът ще се състои в зала "Манчестър Арена", която е с капацитет от 23 000 седящи места.

Реклама

26-годишният Джошуа има 17 победи от 17 мача на професионалния ринг. Всяка една от тях е с нокаут.Той е и олимпийски шампион в тежка категория от игрите в Лондон (2012 г.)

На 15 ноември 2014 г. Кобрата се изправи срещу украинския хегемон Владимир Кличко отново като претендент номер 1 на Международната боксова федерация. Българинът обаче бе нокаутиран в петия рунд. След това обаче той смени треньора си и под ръководството на Ули Вегнер записа три победи, последната от които срещу силния съперник Дерек Чисора за пояса на Европейския боксов съюз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама