Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5737234 www.bgdnes.bg

Марк Зукърбърг подари на папата дрон

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се срещна с папа Франциск и една от обсъжданите теми бе как да се увеличи глобалния достъп до интернет. Двамата са дискутирали важността на онлайн достъпа и нуждата такъв да бъде предоставен на все още големия брой потребители по света, които са офлайн, пише kaldata.com.

За да илюстрира политиката на Facebook по осигуряване на базов интернет достъп, Зукърбърг е подарил на папата копие на захранвания със слънчева енергия дрон Aquila, който компанията използва, за да разпръсква интернет сигнал в отдалечени и по-бедни райони. За съжаление на Светия отец, копието е миниатюрно и не може да лети, така че няма как да го видим в небето над Ватикана.

При всички положения обаче, срещата със Зукърбърг е била интересна за папа франциск, който е известен с това, че използва социални мрежи като Twitter и Instagram, за да достигне най-младите си последователи. Самата инициатива на Facebook, в центъра на която е Aquila, трябва да е в състояние да осигури интернет достъп на 1.6 милиарда души.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама