Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5738927 www.bgdnes.bg

1,1 млрд. лири за трансфери в Англия

Трансферната лудост в английската висша лига струва вече над 1 милиард на местните клубове! Те счупиха всички рекорди и само за едно лято пръснаха над 1 млрд. паунда за нови играчи. Тази сума е актуална 24 часа преди затварянето на прозореца. И може да нарасне още.
Психологическата граница от 9 нули беше премината с трансфера на Шкодран Мустафи от "Валенсия" в "Арсенал". За него "артилеристите" платиха 35 млн. паунда. От "Скай Спортс" изчислиха, че с това общата сума, похарчена за нови играчи в Англия, е достигнала точно 1,021 млрд.


На Острова могат да си позволят това разхищение заради новия договор за телевизионните права. От него дори последният в Премиършип получава огромна сума.
Това направи английските отбори без конкуренция на трансферния пазар. Те се хвърлиха в луда надпревара за подписите на играчите, от които имат нужда. Досега най-скъпият трансфер е на Пол Погба от "Ювентус" в "Манчестър Юнайтед" за 89,3 млн. паунда. Така беше счупен и трансферният рекорд. Досега той принадлежеше на Гарет Бейл, който премина от "Тотнъм" в "Реал" (Мадрид) срещу 85,3 млн. паунда през 2013 г.
В последния ден от трансферния пазар се очакваше развитие по още няколко сделки в Англия.
Новините са, че "Фиорентина" ще продаде на "Челси" Маркос Алонсо за 25 млн. евро.
Твърди се, че сделката между двата клуба е факт, като Алонсо трябва само да премине задължителните медицински изследвания.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама