Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5738985 www.bgdnes.bg

Кристалина Георгиева отрече да е автор на кампания срещу Ирина Бокова

От поща с адрес уж в Еврокомисията се изпращат мейли с опорни точки как да бъде оплюта българската кандидатка за генерален секретар на ООН в социалните мрежи, за да може да бъде заместена от "КГ". Обещава се и заплащане

Разбирам с изумление, че се прави жалък опит да бъда оклеветена, написала е вицепрезидентката на Европейската комисия Кристалина Георгиева в профила си във фейсбук преди час.

Реклама

От тази сутрин се разпространява и-мейл, уж изпратен от моя офис, във връзка с кампанията за избор на Генерален секретар на ООН.

Въпросният "препратен и-мейл" е груба фалшификация, със съдържанието на която нямам нищо общо.

Призовавам авторите на тази отвратителна компроматна атака да се въздържат от разпространяване на лъжи и заблуди, призовава Георгиева.

Става въпрос за и-мейли, разпращани от някоя си Радмила Недева с поща с окончанието на европейската комисия. В него има 36 опорни точни за оклеветяването на Ирина Бокова в социалните мрежи.

Мейлът започва така: "В приложен файл Ви изпращам насоки за коментари в социалните мрежи по темата – избор на генерален секретар на ООН. Както знаете, г-жа К.Г. следи отблизо надпреварата за наследник на Бан Ки-мун и насоките са съгласувани с нея. Независимо от формалната номинация на официален български кандидат, тя счита, че има потенциал и възможности за тази позиция.

Вероятно сте запознати от медиите с мненията на дипломати, политици и експерти, които подкрепят издигането й като нова кандидатура на жена от Източна Европа. За да подкрепим този вариант, трябва да продължим кампанията в социалните мрежи, с която да наложим името й като потенциален нов кандидат.

Реклама

В приложение ще намерите текстове за възможни постове под статии в електронни сайтове и в социалните мрежи (самостоятелни, с линк към подходяща статия или като и коментари под чужди постове), свързани с протичащата в момента процедура за избор в ООН. Разчитаме да ги публикувате в групи с политическа или друга насоченост във Фейсбук, както и да ги адаптирате и разпространявате и в други социални мрежи, съобразно спецификата им – Тwitter, Instagram, My Space, LinkedIn и т.н.

Отчитането на постовете Ви ще бъде извършвано от специално наета за целта фирма, въз основа на което ще бъде извършвано и заплащането на Вашите услуги."

Следват 36 примерни поста с клевети по адрес на Ирина Бокова като: Тя е дъщеря на убиец.
Не искаме да сме известни с дъщеря на убиец.
Дъщерята на червения убиец няма никакъв шанс.
На комунист доверие никакво!
Вън българската червена номенклатура от структурите на ООН! И толкова!
Бокова е международен вариант на генерал Румен Радев – кандидатът на БСП за Президент!  

Бокова да даде обяснение къде е тракийското съкровище, за което отговаряше неуспялата кандидат-президентска двойка Бокова-Маразов през 1996-98 година.

ООН ще осигурява 16 годишни девственици за бившите комунисти в България (със снимката на Бокова с кмета на Пазарджик обвинен в изнасилване на ученичка).

Когато даде публично обяснение откъде са и имотите в Сащ и колко пари има в банковите сметки – тогава може би, ама надали.

Реклама
Реклама
Реклама