Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5739496 www.bgdnes.bg

Детски фестивал на македонската песен “Пирин фолк” - Сандански, стартира от 2017 година

Детски фестивал на македонската песен “Пирин фолк” - Сандански, стартира от 2017 г. Новината съобщи новият директор на фестивала Ненчо Касъмов. Целта е да се влее свежа кръв и да се подаде ръка на младите таланти, които обичат македонската музика. Идеята е на новия организатор на фестивала фирма Ди Ен Кей Медия Груп ООД заедно с община Сандански, които в тандем успяха да възобновят затихващия фестивал и го изстреляха на подобаващо ниво.

“Ние сме от 25 г. на пазара, разполагаме с 3 телевизии и целта ни е да наложим фестивала на Балканите като фолклорна проява, чрез която да бъдат възстановени македонските традиции и песни. Край на чалгата и преекспониране на традициите”, заяви за “24 часа” Ненчо Касъмов.

Реклама

През 2017 година “Пирин фолк” ще отбележи 25 години и подготовката за юбилейното издание започва веднага. Загрявка за годишнината ще бъде предшестващото турне “Звездите на “Пирин фолк”, където ще се съберат почти всички звезди от всичките тези 25 г.

Кметът на Сандански Кирил Котев обеща заедно с новите организатори да създадат платформа, през която да се включат в гласуването и българите в чужбина. “Получихме много запитвания от Лондон, Виена, Атина, Чикаго. Дори и от Канада, затова заедно с г-н Касъмов вече се заехме с оптимизиране на процеса за гласуване и се надяваме да можем да зарадваме от следващата година и българите в чужбина, желаещи да гласуват и се включат във фестивала”, каза за “24 часа” кметът Кирил Котев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама