Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5769591 www.bgdnes.bg

Феята Хриси помага на болни

Иво АНГЕЛОВ

Малко момиченце отряза дългата си коса и дари кичурите на онкоболни жени!
Благородната постъпка на детето трогна стотици хора и момичето мигновено беше провъзгласено за добра фея въпреки крехкия си житейски опит.


Малката Хриси постъпила като зрял човек и решила да си отреже дългите коси, за да може някоя дама с опадала от химиотерапия коса да може да ги използва като перука.

Реклама


"Здравей, Нина! Изпращам ти моята коса, за да я дадеш на някоя принцеса, която иска да стане като Рапунцел (приказна героиня с много дълга коса, която я използва като въже, за да избяга от затворническа кула - бел. ред.). Поздрави от Хриси", пише в прочувствено писмо момиченцето. До листчето с хартия е поставена и косата, която ще направи щастлива някоя болна жена.


Посланието й е адресирано до Нина Норд, която активно участва в кампанията на жени, които си режат кичурите и ги даряват на дами, които се борят с различни видове рак.


Постъпката на Хриси веднага провокира вълна от одобрение. "Думите на детето са трогателни до сълзи. Адмирации! За Хриси, която е с гигантско сърце, и за майката, възпитала такава прекрасна млада дама!", "Браво, дете! Ще бъдеш страхотна и силна като мама. Жестът е прекрасен. Даде пример как трябва да се прави" и "Браво! Тя ще стане един прекрасен човек! Пожелавам й крепко здраве и много късмет в живота!", са само част от възхвалите по адрес на момиченцето.


"Малката фея вълшебница раздава усмивки и мечтае за такива по всички детски лица!", заяви пък нейната майка Кристина Димитрова, която е изключително горда с постъпката на наследничката си.


Момиченцето не се тревожи, че е с къса коса, и на снимките с новата си визия позира усмихната. Тя признала, че осъзнава, че косата й отново ще порасне дълга и нищо фатално не се е случило.


Всъщност постъпката на Хриси не е първа по рода си. През 2014 г. малката Ния отряза кичурите си, за да ги дари на болната от рак своя учителка по музика - г-жа Черешарова. Постъпката на детето тогава развълнува цяла България и тя получи редица признания.

Реклама
Реклама
Реклама