Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5774598 www.bgdnes.bg

"Кървавата" Иванка си дири наследството

Наследството си от 4,5 млн. долара в САЩ дири отново 66-годишната Иванка Ройдова от пловдивското село Браниполе, научи "България Днес". Тя бе обвинена от прокуратурата в отвличане и убийство на брат си Стойчо, децата и внуците му в края на март. Заради кървавия сюжет, обявен от полицията, на Ройдова бе лепнат прякорът Кървавата Иванка. Според обвинението тя искала да ликвидира роднините си, за да сложи ръка на огромното наследство, останало от баща й в САЩ. Междувременно обаче се разбра, че огромното състояние е прилапано от болногледачката на 90-годишния Георги Ройдов - Жоро Чикагото.
Заплетеният семейно-криминален сюжет лъсна в края на март, когато Ройдова бе арестувана и обвинена, че е поръчала ликвидирането на роднините си, след чиято смърт щяла да остане единствен наследник на колосалната сума.
Прибирането на Иванка зад решетките слага край на опитите й да прибере законното си наследство. Проблемите с полицията и прокуратурата стопират за известно време плана на Ройдова да се добере до парите. Тя остава десет дни в ареста и е освободена срещу гаранция от 7 хил. лв. Времето, прекарано в килията, е огромен шок за Иванка, разкриват нейни познати. Тя се прибира в дома си уплашена и шашардисана от случилото се. Трябват й няколко месеца, за да се съвземе и да възобнови търсенето на оставените от баща й милиони в САЩ. Според близки на Ройдова тя вече се е окопитила психически и е предприела конкретни стъпки за реализиране на плана си. Твърди се, че е направила консултации с едни от най-добрите адвокати в Пловдив. Те от своя страна пък са осъществили контакт със свои колеги в САЩ. Техен бил ангажиментът да проучат на местно ниво казуса с милионите на Жоро Чикагото и да представляват дъщеря му Иванка и роднините й пред тамошните власти. Реализирането на плана на Ройдова обаче ставало много бавно, тъй като процедурите се движат от разстояние. Тя е с наложена от съда забрана да напуска страната. Иванка живее къща до къща с брат си Стойчо, който е бил набелязан за ликвидиране според прокуратурата. 70-годишният мъж не вярва, че сестра му го е поръчала. Между двамата няма конфликт, не са се карали и след освобождаването на Иванка били в нормални отношения, разкриват местните.
Братът и сестрата са убедени, че цялата история е скалъпена от болногледачката Нели. Според Ройдови само тя имала интерес от раздора във фамилията и последвалия арест на Иванка.
В същото време разследването срещу наследницата на 4,5 млн. долара се бави по неясни причини, разкриват запознати. По думите им от началото до момента - близо шест месеца, не са разпитвани нови свидетели и не са извършвани следствени действия. Всички, които биха могли да хвърлят светлина върху заплетения трилър с убийства на роднини заради милионите от САЩ, вече били разказали каквото знаят пред разследващите още в самото начало. По случая не се чакали и резултати от експертизи. Те не са и назначавани, защото се работело по документи, за които нямало съмнения да са фалшиви.
Ченгетата твърдят, че Иванка търсела килър в ъндърграунда и накрая платила 3 хил. лв. на наемник. Той обаче се оказал полицай под прикритие. Ройдова отрича да е плащала на поръчкови убийци. Обяснява пред ченгетата, че всъщност не търсела стрелец, а адвокат, който да движи делата й в САЩ. Така попаднала на агента под прикритие, за когото мислела, че е представител на столична кантора. Дала му парите, за да покрие с тях разноските по завеждане на дело в щата Флорида, с което да си търси правата като наследник на покойния си баща милионер.

Провалени СРС

Провалени специални разузнавателни средства (СРС) са на път да срутят тезата на обвинението, че Иванка Ройдова е искала да ликвидира родата си, разкриват запознати. По думите им точно заръката на 66-годишната жена да се отвлече брат й Стойчо и да се избият децата му не били записани от ченгето под прикритие. Каква е причината уличаващите реплики да липсват от записите, не е ясно. Адвокатът на Ройдова - Йордан Давчев, заяви пред съда по време на делото за мярката й в началото на април: "Ако не беше толкова трагично, положението щеше да е много комично". Неговата позиция е, че делото трябва да се прекрати поради липса на доказателства.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама