Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5779055 www.bgdnes.bg

Стенли с нов шанс за "Астън Вила"

Приказката на Стилиян Петров в "Астън Вила" може да има неочаквано продължение.
Мениджърът Роберто ди Матео, който прогони Стенли от отбора, е пред уволнение.
Това стана ясно след равенството с "Нюкасъл" в 9-ия кръг на Чемпиъншип. Двубоят завърши 1:1, а "Астън Вила" е на незавидното 17-о място в класирането.
Това поставя клуба под огромно напрежение. Ди Матео беше назначен през лятото с основната цел да върне отбора във Висшата лига. Той проведе подготовката на тима и му беше гласувано пълно доверие. Наравно с всички тренираше и Стилиян Петров. Българинът беше готов да се завърне на терена, за да помогне на младите момчета в състава. Учудващо за всички, италианският специалист реши да не се възползва от Петров, който е легенда на "Вила парк". Стенли не скри огорчението си.
"Бях много разочарован, че не ми предложиха договор - призна халфът. - Не знам защо не получих оферта. Това така и не ми беше обяснено. Дори не исках да получавам пари от клуба. Просто желаех да завърши кариерата си като футболист. Казаха ми много рано, че съм свободен, а можех да направя по-дълга предсезонна подготовка с отбора. Седнах с Роберто ди Матео и му благодарих, че ми даде възможност да тренирам с първия състав. С него си стиснахме ръцете и му пожелах късмет."


Проблемът е, че дотук италианецът тотално се проваля. В изминалите 9 срещи "Вила" записа едва 1 победа и цели 6 ремита. От всички 24 участника във втория ешелон на английския футбол само четири състава са отбелязали по-малко голове от "Вила". Дори намиращият се на дъното "Уигън" има 10 попадения на сметката си, докато "виланите" са с 9.
Още по-лошата новина за Ди Матео е, че шефовете на клуба вече са му намерили заместник. Става дума за бившия треньор на "Хъл Сити" Стив Брус (55). Той също има желание да работи в отбора. Напълно е възможно при такава мениджърска рокада Стилиян да получи нов шанс за завръщане в "Астън Вила" като футболист. Това със сигурност ще бъде огромно вдъхновение за отбора. Нещо, от което "виланите" имат огромна нужда...

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама