Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5779226 www.bgdnes.bg

Свещеник лекува с дреха на болния

Борислав РАДОСЛАВОВ

Свещеник цери безплодие и тежки болести!
Отец Георги Марков е смятан за духовния символ на Сапарева баня и Паничище. Силата на отеца идва от искрената и безкористна вяра, човеколюбието и добрината. Същите качества са необходими и за болния, за да може да се излекува.
Хора не само от региона, но и от цяла България се стичат в курортните кътчета, за да търсят спасение за своите болести. От сърдечносъдови проблеми, през болести на опорно-двигателния апарат до по-тежки заболяния, за които традиционната медицина се оказва безсилна - случаите на хората са стотици.


За да помогне, на отец Георги му е нужна горна дреха на болния, която поставя до олтара в храма "Свети Йоан Рилски" в Паничище, където служи. Поставя я близо до иконите, където задължително престоява няколко дни. Следва молитва, поръсване със светена вода. А само две-три седмици по-късно хората се връщат, за да благодарят на Божия служител.
"Аз им казвам - не аз ви излекувах, а Божията вяра, искрената и неподправена. Така семейство от Сапарева баня, което така и не успяваше да си има дете, ме потърсиха. Накарах ги сами да отключат една сутрин храма. Прочетох молитва, поръсих ги със светена вода. След шест месеца дадоха агне за курбан, а днес се радват на живо и здраво детенце", разказа пред "България Днес" уважаваният свещеник.
При друг случай отец Георги бил потърсен от разтревожена майка, чиято дъщеря се разболяла по време на бригада в САЩ. Донесла нейна дреха, престояла до олтара, след което я изпратила зад Океана. Три седмици по-късно щерката звъннала, че е здрава и няма помен от болежките.
Дядото на отец Георги също бил свещеник - в църквата в квартал Гюргево. Майка му го научила да бъде силно вярващ, а като малък живял и в Рилския манастир. Още оттогава мечтаел да стане свещеник и да служа на Бога.
След това завършил семинарията в София. От 10 години служи в църквата в Паничище. Споделя, че политиците трябва да влязат в църквата. Да се помолят и да приемат пътя, който Господ им показва.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама