Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5781719 www.bgdnes.bg

Хилъри Клинтън печели първия дебат с 62% срещу 27% за Тръмп

Кандидатите за президент на САЩ Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп се изправиха за пръв път в директен сблъсък в телевизионен дебат.

Тръмп и Клинтън размениха мнения за икономика, работни места, тероризъм и раса.

Проведеният в Ню Йорк дебат е най-гледаният в телевизионната история - 100 млн. души са наблюдавали спора между двамата кандидати, пише Би Би Си.

Реклама

"Имам чувството, че след края на тази вечер ще бъда обвинявана за всичко, което се е случило", отговори Клинтън на една от нападките на Тръмп.

"Защо не", отговори ѝ бизнесменът с последвал отговор от кандидатката на демократите: "Да, защо не. Просто продължавай дебата като казваш несвързани неща".

Клинтън обвини Тръмп, че бизмесменът крие данъците си от обществото, а магнатът веднага я контрира със скандала с имейлите, които бившата първа дама изпращала от личен компютър с гриф "Строго секретно".

Тръмп обвини Клинтън, че няма да издържи да бъде президент, като намекна за здравословното ѝ състояние. Нападка, на която Клинтън отговори, че се чувства добре и че докато е била държавен секретар е била в 112 държави.

След края на дебата Си Ен Ен излъчи и неформален победител от него - Хилъри Клинтън. Начинът на измерването става чрез допитване към хора, които все още не са решили как да гласуват, както и чрез онлайн анкети.

Според 62 на сто от тях тя е била по-убедителна. Републиканецът спечели 27 на сто одобрение.

Реклама
Реклама
Реклама