Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5784490 www.bgdnes.bg

Динко с ултиматум за Миленко: Тръгвам да сложа плочата на Каймакчалан!

Вече съм я поръчал, чакам да арестуват Миленко

"Давам на Македония и властите точно една седмица да арестуват техния гражданин Миленко Неделковски за вандалския акт, който извърши! Прекалено много внимание вече му обърнахме и той се нахъса още повече. Всеки ден пуска нови обидни видеоклипове за България."
Такъв ултиматум постави ловецът на мигранти Динко Вълев на македонските органи на реда. Задочният конфликт между Динко и Миленко се разрази, след като съденият и лежал за измами спортен журналист Неделковски потроши с чук паметник, поставен в памет на загинали български воини на връх Каймакчалан.
За вандалския акт македонските власти не предприеха никакви мерки. Аргументираха се, че паметникът е незаконен. Бездействието им и повърхностната реакция на българското правителство изправиха на нокти патриотите у нас.
Затова и Динко от Ямбол реши да вземе нещата в свои ръце. Пред "България Днес" прочулият се в цял свят като Ловеца на мигранти обяви, че тръгва за Македония да търси сметка на пишман журналиста с чука. След като позицията му бе отразена в чуждите медии, Динко не е отстъпил и крачка назад от решението си.
"Ако не бъде арестуван за хулиганската си проява, ще го направя за смях. Една голяма храчка за него в лицето и ще му кажа, че е жена. Ще го снимам всичко това и ще го разпространя. Ако не е жена, да ми го докаже. Ако посегне да ме бие, ще е най-голямата му грешка в живота", категоричен е Динко.
Той се чувства лично засегнат от поругаването на българския паметник на Каймакчалан и обидите срещу народа, които Миленко излива онлайн и днес, наричайки българите "татари" и "изедници".


Вълев вече е поръчал плочата и ще плати за нея от собствения си джоб.
"Уточняваме още какво да бъде написано, за да бъде същата, че и по-хубава от предишната. Лично ще я сложа, и то съвсем скоро, защото вече се работи по нея!"
Явно Динко Вълев не си губи времето и вече е проучил всичко за македонския си опонент. Той разбрал къде живее, какви две коли кара и кога ходи на работа в македонския Канал 5 - понеделник, вторник и петък.
"Информацията я имам от човек от управляващите в Македония. Дори македонците искат да ми помогнат Миленко да си понесе последствията и нямате си представа колко души мога да събера, и то македонци до един. Те сами се свързват с мен", сподели пред "България Днес" Динко.
Самият той не се притеснява, че македонските власти ще се разправят с него и ще го тикнат в ареста.
"Този човек Миленко подклажда омраза между две съседни страни. Той е вреден за обществото, а аз съм опериран от страх в такива ситуации. Ако ме тикнат в ареста - ще лежа за България! И ще си струва! А България няма да ме остави, в това съм сигурен", смята Динко.

Реклама


За разлика от него майка му е изплашена и разтреперана от намеренията на сина си. Тя плаче и увещава Динко да не се забърква в подобни конфликти, но на Ловеца на мигранти кръвта му ври.
Докато българи и македонци се вълнуват от развитието на епичния сблъсък между двамата мъже, Миленко вече е публикувал в страницата си материала за Динко, което е новина номер 1 в македонските сайтове. Той обвинява страната ни в антимакедонска политика. Привържениците на македонската кримка са малко в сравнение с поддръжниците на Динко, които са повели онлайн война срещу Неделковски. Журналистът има доста противоречива репутация. Той води телевизионно шоу, но преди години доста време бе клиент на македонската прокуратура. Македонската Уикипедия съобщава за "криминалните активности" на Неделковски. През 2002 и 2003 г. е бил шеф на фирма, посредник за получаване на визи от САЩ. През 2006 г. е прибран в затвора "Шутка" за 7 месеца. Обвинен е в измама на 22-ма души, но по-късно присъдата е заменена с условна.


В сравнение с него репутацията на Динко е направо завидна. Нашенецът върти собствен бизнес и си плаща редовно данъците, като няма нито едно нарушение в досието си. Затова пък освен от джихадистите той вече получава заплахи и от македонските фенове на Неделковски, които също отвръщат на удара.

Опериран от страх

Динко Вълев казва, че е опериран от страх. Той не се притеснява нито от Миленко, нито от ордите бежанци на границата. Вълев се превърна в звезда в чуждите медии, след като сформира граждански отряди за лов на нелегални мигранти. Той пусна видеоклип със залавянето на чужденците, които бяха натръшкани и вързани със свински опашки. Действията му предизвикаха противоречиви реакции, но повечето българи се застъпиха за Вълев. Междувременно Унгария сформира граждански отряди точно по пример на наш Динко. Доброволците ще се обучават и ще помагат на граничарите за овладяване на притока на бежанците. И докато унгарският премиер Виткор Орбан оцени ролята на динковците, у нас премиерът Бойко Борисов все още не е обсъдил предложението на Вълев. Динко дори поиска сам да плаща на 300 човека да конвоират по границата и да пазят от нелегални мигранти. Действията на Динко срещу мигрантите доведоха до заплахи от страна на "Ислямска държава", която обяви награда за главата му. Междувременно Динко получава и зловещи обаждания и колажи, в които джихадисти държат отрязаната му глава.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама