Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5786412 www.bgdnes.bg

Осъдиха клошар от Бургас за зловещо убийство, останало скрито цяла година

14 години лишаване от свобода получи Атанас Пасков от Бургас, след като Ямболският окръжен съд днес го призна за виновен за жестоко убийство.

Според обвинителния акт на 03.04.2014 г., около 02,05 ч., в дворно място с къща на ул. „Цар Калоян" № 13 в с.Странджа, общ. Болярово, обл.Ямбол, чрез удари с дървена дъска в областта на челюстта Пасков умишлено умъртвил 39-годишния Кадир Камберов.

Реклама

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг" режим в затвор.

Подсъдимият и постаралият работили в стопанство за отглеждане на животни в село Странджа. В него работили предимно бездомници, на които били предлагани подслон, храна, цигари и алкохол. И двамата мъже преди това пребивавали в Бургас, където се препитавали с храна от контейнерите за отпадъци и връщане на вторични суровини.

39-годишният Кадир бил нает в стопанството през месец декември 2013 г., а Пасков, който имал психични проблеми, бил нает през февруари 2014 г. Преди това имал стаж като пастир. След като двамата заживели в стопанството, между тях започнали спорове, които прераствали в сбивания. Пострадалият бил и честа жертва на побой от собственика на стопанството. Проявата на агресия често била провокирана от интриги създавани от подсъдимия, който твърдял, че пострадалият не желае да работи и не се справя със задълженията си. Поради тези причини, той правил няколко опита да избяга, но бил насилствено връщан в стопанството. От своя страна, подсъдимият също опитвал безуспешно да избяга.

На 02.04.2014 г. през деня Кадир изкарал козите на паша, а Атанас Пасков се грижил за животните в стопанството. Вечерта двамата мъже седнали на чашка.

Около 02 ч. те излезли от стаите си. Атанас взел дъска и се скрил до входа на пристройката, изчаквайки да се появи Кадир.Малко по-късно той наистина се приближил до постройката като търсел вътре Пасков. В този момент 64-годишният скитник замахнал със сила и му нанесъл удар с дъската по долната челюст с посока отдолу нагоре.

Кадир паднал на земята по гръб, а Атанас продължил да го налага по тялото. След като се уверил се, че е мъртъв, хванал трупа и го изхвърлил в наблизо намиращ се кладенец. След това се върнал и оставил дъската, с която нанесъл фаталните удари в съседното дворно място. На въпросите на собственика на стопанството къде е пострадалия, заявил, че същият най-вероятно е избягал.

Едва през март 2015 г. новите собственици на имота, при почистване на кладенеца, открили трупа.

Присъдата на Окръжен съд -Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд- Бургас.

Реклама
Реклама
Реклама