Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5786485 www.bgdnes.bg

Уволниха трима служители на Медицинския университет в София

Трима от основните служители на администрацията на Медицинския университет в София са били уволнени тази сутрин, научи bTV.

Става въпрос за проф. Красимира Маркова – главен счетоводител и ръководител на отдел „Финансови ресурси”, Марта Генсузова – ръководител на отдел „Обществени поръчки” и Симона Манолова – ръководител на отдел „Капитално строителство”.

Реклама

Причините за освобождаването им са неизпълнения на задълженията им и саботиране на проверките, които се извършват в университета, включително и започналата вчера прокурорска проверка.

От учебното заведение отказват коментар по случая.

Източници от държавното обвинение обаче потвърдиха пред bTV, че вчера при започването на разследването длъжностни лица на университета действително са отказали да предоставят документи на прокурорите и следователите.

Вчера Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу бившия ректор на Медицинския университет Ваньо Митев за безстопанственост и престъпления по служба.

Магистратите разследват съмнителни хонорари, получени от Митев и негови роднини, нерегламентираното премахване на стол в университета, злоупотреби с обучение на чуждестранни студенти, екскурзии до екзотични дестинации под формата на командировки, както и закупуването на автомобил за 180 хил. лв. със служебни средства.

Проверката започна след одитен доклад, който откри нарушения в дейността на ръководството на университета.

Реклама
Реклама
Реклама