Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5787571 www.bgdnes.bg

Стоичков бяга от Боби

Христо Стоичков за пореден път избяга от Борислав Михайлов. Камата отказа поканата на БФС да участва в мача между ветераните на Швеция и България, който ще е повторение на полуфинала на световното първенство през 1994 г. Почти всички негови колеги се съгласиха безвъзмездно да се включат в срещата, като единствено разноските по пътуванията ще бъдат поети от футболния съюз. Това съвсем не е достатъчно за Камата, който в последната седмица обикаля света, за да изкара някой долар от други шоумачове. За последно Стоичков бе в Китай, където бе капитан на сборен отбор на Европа срещу тим на звезди от Южна Америка. Заради хонорара от мача Камата дори пропусна раждането на първородната си внучка от щерката Мика Стоичкова.
Двубоят на 9 октомври срещу ветераните на Швеция ще предшества световна квалификация между настоящите отбори на двете държави. Официалното оправдание на Камата за отсъствието му е среща с "много важна за целия свят личност" на 10 октомври, като се предполага, че това е мениджърът на "Манчестър Сити" и бивш негов съотборник от "Барселона" Хосеп Гуардиола.
"Имам покана да пътувам на 10 октомври и за едно страхотно събитие в Европа и да се срещна с една много важна за целия свят личност - обясни Стоичков. - Но за моя динамичен живот днес това ми е твърде далеч във времето и е рано да говоря по темата. По-добре ще е да прочета някоя измислица, да се посмея и тогава да кажа каква е истината. Всичко около мен е окей, въпреки че вече не само пишат лъжи за мен, ами и лъжат от мое име! Лъжат и мажат яко с масло и конфитюр, а после питат защо им се случват някои неприятни неща. Не е ли така?"
Истината за отказа всъщност се крие в две причини. Едната е, че Камата продължава да отбягва среща с Борислав Михайлов. Другата е, че няма да вземе хонорар за мача за разлика от другите шоута, в които участва. Камата няма да дойде и на вечното дерби между ЦСКА и "Левски" на 16 октомври, тъй като тогава ще води легендите на останалите държави от Централна Америка срещу тези на Хондурас. Практиката да пропуска мачове заради пари не е нова за Стоичков. През 1998 г. Камата дезертира от ЦСКА часове преди дербито с "Левски" и забегна за Саудитска арабия, където спечели стотици хиляди за няколко двубоя. Без него "червените" загубиха с 0:5 от "сините".
Другият голям отсъстващ за мача с Швеция ще бъде Любослав Пенев. Ел Голеадор не бе открит дори от чичо си Димитър Пенев, който ще води отбора на нашите. Пенев-младши напоследък е изпаднал в полунелегалност и не общува с никого. Любо не уважи и бенефиса на Стоичков през май, когато фланелката, предназначена за него, остана да виси в съблекалнята на "Васил Левски".
По-голямата част от останалите герои от САЩ '94 са потвърдили участие в мача срещу ветераните на Швеция. За тях е нает специален чартър, който ще ги закара до Стокхолм. Президентът на БФС Борислав Михайлов ще присъства на шоуто, но няма да сложи вратарските ръкавици. Боби не е играл отдавна и иска да избегне евентуални контузии. Вместо това Михайлов ще заеме място на централната трибуна заедно с някои от шефовете на шведския футбол. В последните дни треньор №1 на XX век Димитър Пенев се е заел със сериозната задача да събере състав и да измисли тактика за реванш срещу шведите. Тази седмица Стратега на няколко пъти посети в сградата на БФС за последни уточнения около организацията.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама