Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5803947 www.bgdnes.bg

Биляна Йотовска: Лас Вегас е върхът в кариерата ми

Топмоделът Биляна Йотовска е родена на 26 декември 1984 година в София. Тя е дипломирана художничка, завършила е Националната художествена гимназия и Националната художествена академия в София. Мъжът до нея е Димитър Димитров - европейски и световен шампион по културизъм. Двамата имат дъщеря - Никол, родена пред април 2010 година. Наскоро Йотовска се завърна от САЩ, където спечели изключително престижната първа награда в конкурса Flex model bikini search, който беше част от престижния "Олимпия" уикенд в Лас Вегас.

Димитър Андреев

- Биляна, наскоро се завърнахте от Лас Вегас с поредната си престижна награда. Разкажете ни повече за нея. Може би се налага по-дълго обяснение, защото за обикновения човек е по-трудно да прецени стойността й?
- За мен това е сбъдване на една отдавна чакана мечта! За хората, които не са толкова запознати с този спорт, ще поясня малко за самото състезание. Аз участвах във фитнес конкурса Flex model bikini search, който е част от престижния "Олимпия" уикенд в Лас Вегас! Това е най-известното фитнес събитие в световен мащаб, нещо като олимпийските игри в този спорт, ако мога така да го нарека! Иначе в отговор на въпроса ви - до този форум се стига с много труд, постоянство и дисциплина.

Реклама

- Къде се нарежда тя във вашата колекция от отличия?
- Определено на първо място! Ценя всичките си победи, защото само аз си знам колко труд съм положила, но златото в конкурса Flex model bikini search определено е на върха в класацията ми поне засега.


- С какви ангажименти в бъдеще за вас е свързано получаването на тази награда? Спечелването й ще отвори ли нови врати за реализация пред вас?
- Мисля, че най-ценната ми награда са контактите и самото участие. Другото ценно е, че получих два ВИП билета за ДМистър Олимпия 2017У на стойност $3000, също така парична награда, уникален кристален плакет и много красива лента с брошка. Предстои ми организация по моя собствена линия добавки и общо взето, все хубави неща! В началото на декември ще издам книга за здравословно хранене при децата. Подготвям този проект от два месеца... Също така вече издадената ми книга "Гответе здравословно", която вече се продава в Европа, тръгва и на пазара в Щатите.
В спортен план пък ми предстои участие на републиканското първенство в София на 8 октомври, балканско в Сърбия и световно в Полша. Междувременно с балета ни имаме много участия, добре че е Невена да държи фронта! С Дани Тодорова пък работим по спортната ни линия Codefit.


- Как решихте да преследвате кариера във фитнеса и каква е ролята на съпруга ви Димитър Димитров, с когото сте заедно вече цели 10 години, което ме подсеща да попитам как ще отбележите този първи голям юбилей на връзката си?
- С Митко сме заедно вече 11-а година. Юбилея си отбелязахме много романтично в Тайланд. Относно спорта и фитнеса по-конкретно - винаги съм тренирала здраво и когато се появи категорията "Бикини", не се замислих, а директно действах!


- Освен изключителен спортист сте и художничка. Крехката млада художничка, както ви описваха преди години, напълно ли отстъпи място пред спортиста у вас?
- Не, напротив. Благодарение на образованието си сама направих сама цялата си авторска книга - фотографии, фууд стайлинг, дизайн... Занимавам се също с цялостната реклама на балета ми Secret garden, Codefit и магазина ни за добавки с Митко.


- И друг път сте казвали, че единствено не можете да пеете, но се справяте чудесно с актьорската игра. Имало ли е идеи за подобна реализация и в каква роля бихте искали да се видите в бъдеще?
- Да, въпреки че родителите ми са музиканти, аз определено не съм на "ти" с музиката. Относно актьорска игра - години наред съм работила като модел, снимала съм реклами, фотосесии и имам кратки роли в чужди продукции.


- Културизмът изглежда отстрани като стремеж към съвършенство. От него ли развихте този перфекционизъм във всяко отношение? Зрителите на кулинарно риалити в ефира на една от националните телевизии останаха изумени от демонстрираните от вас умения в кухнята. Какво обичате да приготвяте за семейството си?
- Обожавам да готвя и го правя доста добре! Радвам се, че нашето представяне във въпросното предаване се хареса на хората. След участието ни с Митко получихме много поздравителни съобщения и коментари от наши приятели и фенове. За семейството ми готвя здравословно, разбира се. Моят специалитет са десертите без захар. А перфекционизмът ми си е заложен у мен от малка. Като се захвана с нещо или го правя 100%, или не.


- Съжалявате ли, че сте се родили в малка страна като България? Човек с вашите таланти и перфекционизъм би материализирал качествата си далеч по-добре в една голяма държава...
- Такъв ми е бил късметът. Човек не избира къде да се роди, харесвам България, дано нещата тук вървят към по-добро бъдеще най-вече за децата ни...

Реклама
Реклама
Реклама