Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5820272 www.bgdnes.bg

Щерката на Боньо Фаса иска 100 бона от изнасилената Мария

Дъщерята на серийния изнасилвач Богдан Динев - Боньо Фаса Изабела е завела дело срещу последната му жертва Мария Гиздева от Стара Загора, която, за да се спаси от лапите на рецидивиста, го намушка със собствения му нож и го уби, научи "България Днес".

Семейството на Мими било потресено, след като получило известие, че роднината на Динев е предявила граждански иск срещу тях, споделя техен близък, помолил за анонимност.
На този етап остава неясен размерът на обезщетението, като за подобен тип престъпление обикновено се искало между 100 и 200 хиляди лева. Според законите няма пречка паралелно с наказателното да се води и гражданско производство. Тази възможност дори често била предпочитана от адвокатите на страната, която нямала големи шансове в наказателния процес. Това е така, тъй като има огромна вероятност Мария да бъде оправдана за смъртта на Боьо Фаса. Ако към нейното дело бъде приобщен и искът за обезщетение и тя бъде намерена за невинна, автоматично ще падне и пледираната сума.
Междувременно стана ясно, че до месец се очаква разследването да приключи и Мария да застане на подсъдимата скамейка.
"Всички експертизи са направени, като в момента чакаме само резултатите. Убеден съм, че заключенията на вещите лица и останалите събрани доказателства ще убедят магистратите, че клиентката ми е действала в условията на неизбежна самоотбрана, тоест тя не е извършила престъпление и ще бъде оправдана", коментира пред вестника защитникът на Мими адвокат Валентин Димитров. Според него единственият й възможен начин да защити своя собствен живот е бил да отнеме друг. Тя е разбрала това и го е направила, което не я прави убиец, а човек, защитаващ себе си, допълва юристът.

 По непотвърдена информация за това свидетелствали и десетките синини и наранявания по тялото на 18-годишното момиче. Те били следствие на нападението на Боньо Фаса и доказвали по категоричен начин силата, която 120 кг мъж е приложил, за да изнасили девойчето. В подкрепа на защитната теза били и показанията на втора жертва на Динев. Жената е разказала в подробности пред ченгетата, че преди години рецидивистът я заключил в дома си в блок и се опитал да злоупотреби с нея. За да се спаси обаче, тя не грабнала нож, а скочила от четвъртия етаж, като и до ден днешен има здравословни проблеми заради инцидента. Фаса действал по същия начин, както и при Мария. Примамил момичето със сълзлива история, след което й опрял нож в гърлото и я накарал да се съблече. Жертвата споделила пред криминалистите, че й минало през ума да го заколи, но не успяла да докопа ножа и затова скочила през прозореца.
Драмата с отличничката Мими се разиграва в края на юли. Тя е примамена от рецидивиста с няколко присъди за изнасилвания Богдан Динев в къщата на му на ул. "Чая 44". Там е повалена на земята, заплашена с нож и насилена. По време на акта девойката се натъква на ножа на душманина си, грабва го и го забива в тялото му. Острието попада в корема и бедрото на изверга. Засегната е феморалната му артерия, следствие на което той издъхва от кръвозагуба. Момичето избягва, като след ден сама се предава. Първоначално й е повдигнато обвинение за опит за убийство. Прокуратурата събира доказателства и бързо поправя грешката. Решава, че е действала при неизбежна отбрана, от което е последвала непредумишлената смърт на Динев. Ако адвокат Димитров успее да докаже това в съда, Мими ще бъде оправдана.

Отново е редовна ученичка

Мими успешно е започнала обучението си в 12 клас в ново училище, след като старата й класна ръководителка от търговската гимназия "Княз Симеон Търновски" се отказа от нея и я помоли да не се вясва в класа. Девойката била приета от новите си съученици, които и помагали във всичко. Те я подкрепяли изцяло и били убедени, че тя е постъпила по най-правилния начин.


Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама