Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5822910 www.bgdnes.bg

Тати, този пияница уби мама!

Тати, този пияница застреля мама и се самоуби! Такова обаждане получава миналата нощ около полунощ каменоделецът Даниел Ваклинов. От другата страна на слушката е треперещият глас на сина му Калоян. Тийнейджърът остава да живее с майка си Мая, след като Даниел и тя се развеждат. Разлъката идва именно заради "пияницата" Любомир, който се загаджва с Мая на работното място на двамата - те са служители на "Съдебна охрана".

Калоян подава сигнал на тел. 112 и след минути пред блок 52 в столичния "Западен парк" пристигат първите екипи на полицията. Откриват тялото на 48-годишната Мая Николова до балконската врата. В главата й има огнестрелна рана, но тя макар в кома, още диша. Линейка веднага я откарва в ИСУЛ. Бившият й съпруг Даниел отива в болницата, но лекарите не дават надежда за живот, тъй като куршумът е раздробил мозъка. В стаята, където е намерена Мая, лежи и новият й приятел, Любомир Дилов, също 48-годишен. Той е с две огнестрелни рани в главата и при пристигането на ченгетата вече бил мъртъв. Служебният му пистолет се търкалял на земята, докато "Макаров"-ият на Мая бил настрани.

Реклама


Пред полицаите, а и по-късно пред баща си синът на Мая, 18-годишният Калоян разказва, че когато се прибрал вкъщи там били Мая и Любомир. След малко на гости дошъл Чарли, стар семеен приятел на Мая и Даниел. Любомир дотогава пиел ракия, но Чарли донесъл бутилка скоч и двамата се подкарали на уиски. Мая била на бира. По-някое време Чарли си тръгнал. Калоян си бил в стаята и чул майка му жизнерадостно да казва "Този Чарли, много си го обичам" и след това "Миличко, дай да ти направя една супичка, да хапнеш". Последвала тишина, някакъв шепот и зареждане на пистолет. Последвал изстрел и Калоян се втурнал да види какво става. Отворил вратата на хола и в този момент пред него Любомир се застрелял. Тялото на майка му вече било проснато на пода.


Цялата история на Калоян е преразказана пред "България Днес" от бащата Даниел Ваклинов. Самият той казва, че не може да си обясни някои факти. Как така в главата на Любомир има две огнестрелни рани, след като се е самоубил. Куршумът, покосил Мая, е на едва трийсетина сантиметра от пода - според Даниел това може да е станало, ако евентуално Любомир е повалил с удар Мая и след това я е гръмнал. Версията, разказана от Калоян, се разминава и с чутото от комшийките. Пред вестника две от тях казаха, че чули крясъци и след това шум като от силни удари, които след като разбрали за трагедията, смятат, че са изстрелите.


Ваклинов смята, че Любомир е гръмнал Мая именно заради репликата й, че обича Чарли.
"Той бе болезнено ревнив. Правеше й забележки да не комуникира с никого, сопвал се на различни мъже да не я заглеждат. Правел е забележка дори на нашия кум и неин първи братовчед, с когото бяха като брат и сестра. Отишли му на гости и двамата се прегърнали и целунали, а Любомир го предупредил да я остави", разказва каменоделецът Ваклинов. Не крие как ревнивецът ги разделил със съпругата му.


"Разбрах за него от кореспонденцията им във фейсбук. Около година оставих така нещата, да се укротят нещата и да спасим семейството, но стигнахме до развод. Неговата жена, като разбра, че е започнал аферата с Мая, го изгони и той отиде на квартира в "Банишора". Категорично не е вярно, че са живели на семейни начала, защото редовно вечер говорехме с нея по 30-40 минути. Ако той беше там, с неговата ревност, щеше да вдигне скандал", обяснява Ваклинов. Комшийките обаче са категорични, че Мая и Любомир са живели заедно.

Апартаментът ипотекиран

Даниел и Мая живеели в блока в "Западен парк" от лятото на 2005 година, до развода. Взели го срещу ипотека, като разменили старото си по-малко жилище с тяхната позната Павлина Иванова, която пък преди месец спечели 100 бона от националната лотария.
Въпреки че се развели, Мая и Даниел не са делили имотите и по думите на Ваклинов щели да го направят след Нова година. Той да й прехвърли частта си от апартамента, а тя на него - дела от каменоделската му работилница на улица "Тишина" в гробищата на "Бакърена фабрика".

Владимир КЛИСУРОВ

Реклама
Реклама
Реклама