Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/5824888 www.bgdnes.bg

Фолкпевицата Пресила: Сама си слагам червея!

"Сама си слагам червеите на кукичката. Но това е само когато става въпрос за торни червеи. От онези, белите, се гнуся и предпочитам да не ги пипам."


Това заяви с усмивка пред "България Днес" фолкпевицата Пресила, която не просто е голямата надежда на българската музика, но и една от най-запалените рибарки сред колежките си.

Реклама


Изпълнителката призна, че се е увлякла по риболова преди 5-6 години и оттогава използва всеки свободен момент да е с въдица в ръка. За голямата й страст принос има и мъжът й Емилиян, който е много запален рибар.


"Първият път, когато хванах въдицата, се оказа, че е много интересно и оттогава съм голяма почитателка. В началото ходих само на зарибени язовири, за да съм сигурна, че ще имам голям улов", разказа през смях Пресила. Впоследствие се пренесла и на други водоеми, като продължила с успехите в риболова.


"Най-големият ми улов е 700-грамов шаран. Ако трябва да съм точна, беше голо шаранче. Като ми опъна кордата, реших, че е някаква огромна риба. Настана една борба, мъчително теглене и накрая... Оказа се малко шаранче. Върнах го обратно във водата, за да може да си поживее и да порасне голямо. Едва ли за опитните рибари това е голямо постижение, но за мен си остава и досега най-големият успех", сподели още фолкпевицата.


Хубавицата разказа и друга любопитна история, свързана с риболова. "Заедно с приятели бяхме на един водоем, където просто отказваше да кълве. Аз обаче настоявах, че ще хвана нещо. Един приятел се обърна и ми каза: "Кьорава риба няма да ти клъвне дори". И в един момент ми удари здраво. Когато я извадих, видях, че е каракуда с... едно око. Наистина бях хванала кьорава риба и дълго време се смяхме на случката", заяви изпълнителката.


Пресила се пошегва и с народната мъдрост, че за риба не се ходи с жена и куче. Но въпреки това мъжът й с удоволствие я взимал със себе си. "Риболовът ме кара да релаксирам и да се чувствам добре. Превърна се в хоби, за което често мисля. Преди време бяхме ходили в ресторант, който се намира до язовир, и много се ядосах, че нямахме въдици. Ей така, да хвърлим набързо, пък можеше и да клъвне", каза още Пресила, като се закани да сложи въдици в колата и вече да е подготвена за всяка ситуация.


Най-тежко й било по време, когато живеела в Англия и нямала възможност да ходи за риба. "С мъжа ми мислехме да отидем да метнем в океана, но времето там е много неблагоприятно. Постоянно духа вятър, често вали и реално няма как да се насладиш на риболова. Но вече сме в България и отново мога да се наслаждавам на хобито си", допълни Пресила.

Реклама


По нейни наблюдения доста от музикантите у нас били запалени по риболова и не е изненадващо, че фолкпевица обича да е с въдица в ръка. Мечтата й е някой ден да хване по-голям от 700-грамов шаран и да може да се похвали на всички с постижението си. Засега големите риби ги носи вкъщи бащата на детото й, който може да се похвали със сериозен опит.


За двамата предстои и най-голямата житейска радост - ще стават родители. "Преди време бях споменала, че ще споделя нещо много хубаво! Сбъдна се още една моя мечта! Благодаря на Господ и с гордост и радост искам да споделя, че ще ставаме мама и тати! Това е най-голямата радост, това е най-уникалното чувство, приятели! Пожелавам го на всички", публично обяви изпълнителката. Някой ден вероятно за риба ще бъдат трима, тъй като компания ще им прави и детенцето им.

Реклама
Реклама
Реклама