Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5824966 www.bgdnes.bg

0:6 е кошмар №1 за Арсен Венгер

Резултатът 0:6 ще остане завинаги в съзнанието на мениджъра на "Арсенал" Арсен Венгер. Това е най-тежко преживяната загуба в кариерата на специалиста. През март 2014-а "топчиите" гостуват на лондонския съперник "Челси" в мач №1000 на френския треньор начело на клуба. Точно със същия резултат "Арсенал" разби "Лудогорец" в мача от Шампионската лига.
"Беше съсипан след двубоя - разказва английският журналист Джон Крос в своята биографична книга "Арсен Венгер", която преди броени дни беше издадена в България от "Жануа'98" и преведена от топкоментатора Георги Драгоев. - Френският специалист, влизайки в тунела след срещата, изпълнен с разочарование и гняв към играчите си, не се яви на пресконференцията. Беше шокиран и съсипан. Крачеше напред-назад и чакаше да влезе в залата за брифинга с медиите. Моуриньо (б.а. - треньорът на "Челси" по това време) беше прекалено зает да отговаря на въпроси и да приема похвали. Венгер просто загуби търпение. Впоследствие се оправда, че не му е останало време, защото бързал за автобуса на отбора си. Три дни по-късно след мача със "Суонси" (2:2) не искаше да споделя позора си с никого."
Дори и дългогодишният враг на Венгер сър Алекс Фъргюсън отправя послание, изпълнено със съпричастие след почернянето на юбилея.
В биографията ясно е разказана и враждата с Жозе Моуриньо. Двамата с Венгер пренебрегват неписаното правило да си стискат ръцете след мача или го правят, колкото да отбият номера. До ден днешен отношенията между тях не са се променили.
Венгер е бил най-близко до напускане на клуба през 2014-а. Тогава сезонът е спасен със спечелването на ФА Къп.
"Беше на ръба на издръжливостта - пише в биографията Джон Крос. - Знаеше какво огромно влияние можеше да окаже резултатът върху неговото бъдеще."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама