Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/5825000 www.bgdnes.bg

Режисьорът Максим Генчев: Простих на Стефан Данилов

Той ми навреди, но така станах по-силен

 Искам Ал Пачино да играе Дънов

"Колкото обичам Стефан Данаилов, толкова го и мразя!"
Това отсече пред "България Днес" режисьорът Максим Генчев по повод отношенията си с един от най-големите му дългогодишни врагове.
Генчев многократно е споменавал, че именно Ламбо е човекът, оставил го без работа. Режисьорът смята, че заради Данаилов 20 години не може да започне да играе в нито един театър.
Отношенията между двамата актьори се влошават, когато фирмата на доведения син на Данаилов не изплаща на Максим хонорара му за снимки в реклама.
"Стефан Данаилов им осигуряваше пазара, бяха много богати. Взимаха 80 хиляди лева за 30-секундна реклама. На мен трябваше 400 лева да ми дадат, но не ги дадоха. Опълчих се и реших да се преборя" - спомня си Генчев за първото си спречкване с колегата си.
Днес Максим смята пререканията с Ламбо като урок, който му е помогнал да се развие като режисьор и днес да жъне успехи в киното напълно самостоятелно.
"Данаилов е един старец, който надали дори е осъзнал, че ми е навредил. Войната с него ми помогна днес да съм успял. Простил съм му!" - допълва режисьорът.


Генчев не спира да работи усилено по новите си проекти. Както "България Днес" първи писа, режисьорът още събира средства за снимките на филма за учителя Петър Дънов. Грубите сметки показват, че кинолентата за Учителя ще излезе солено на Максим.
"Една от мечтите ми е Ал Пачино да изиграе ролята на Петър Дънов. Това ще е много трудно, но не е мечта, която да не може да се осъществи" - обнадежден е режисьорът.
В момента Генчев е развълнуван най-вече от успеха на филма му "На педи от земята". Лентата стана част от "Индипендънт филм фестивал", който всяка година излъчва най-добрите независими филми.
"Селекцията е много свирепа и много трудно филми попадат там. Затова и толкова ме радва, че моят филм влезе в нея" - горд от постижението си е Генчев.

Ина ИЛИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама