Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5825059 www.bgdnes.bg

ЦСКА се връща в Ловеч."Червените" гостуват у дома

Очакваме подкрепа за съперника, но сме готови, казва шефът на "Монтана" Румен Панайотов

Кристиан ИВАНОВ

Българският футбол е като Страната на чудесата, където всичко е възможно.
Отборът, който наследи "Литекс" и сега се нарича ЦСКА-София, ще гостува на стадиона в Ловеч, където домакинстваше през миналата година. Мачът е срещу "Монтана". Този клуб пък ремонтира стадиона в собствения си град и играе домакинските си мачове в Ловеч.
Затова никак не е случайно, че "червените" ще се чувстват като у дома си тази вечер от 20 ч. в града на люляците.
"Знаем, че подкрепата за ЦСКА-София ще бъде силна в Ловеч - призна пред "България Днес" шефът на "Монтана" Румен Панайотов. - Но сме готови за мача. Не сме предвидили извънредни премии за този двубой. Но футболистите ще получат обичийните си бонуси за добри резултати. С най-голямо удоволствие ще им изплатим парите за победа, нека само да я постигнат. Моето усещане е, че ще вземем нещо от този мач."
Междувременно стана ясно, че старши треньорът на ЦСКА-София Едуард Йорданеску няма да може да използва титулярния вратар Георги Китанов за мача с "Монтана". Причината е, че младият страж е получил разтежение при равенството 1:1 с "Левски" този уикенд. Твърде вероятно е юношата на Черно море да пропусне и домакинството на "Локомотив" (Пловдив). Подобно на съотборника си Арсенио Нунеш, Китанов също ще пътува до Сърбия, за да се срещне с лечителката Марияна. Вратарят е един от тримата футболисти в състава на Йорданеску, които от началото на сезона са играли без смяна във всичките десет кръга. Другите двама са Антон Недялков и Божидар Чорбаджийски. При това положение срещу "Монтана" на вратата ще застане или Александър Конов, или Анатоли Господинов.

Антигуа и Барбуда
ни изпревариха

Националният отбор на България падна с 15 места в месечната ранглиста на ФИФА.
Нашите вече заемат 89-о място в света. Отстъплението стана факт, след като в началото на октомври играчите на треньора Петър Хубчев отстъпиха като гости с 1:4 на Франция и с 0:3 на Швеция.
България има 395 точки. Изпреварват ни доста екзотични футболни нации. Такива примери са Бенин (66), Сейнт Китс и Невис (73), Фарьорските острови (74), Кюрасао (77), Антигуа и Барбуда (82) и Хаити (87). Водач в ранглистата продължава да бъде тимът на Аржентина. Следват световният шампион Германия и Бразилия. В Топ 10 се завръща и тимът на Испания. Иберийците изпреварват състава на Уелс.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама