Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5825069 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" пребит най-лошо. Антирекорд за български тим

Владо Стоянов след разгрома: Можехме да отнесем и 15 гола

Загубата на "Лудогорец" от "Арсенал" с 0:6 е най-тежката, която български отбор е допускал в Шампионската лига и предхождащия го турнир Купа на европейските шампиони. За цялата история на тези мачове от 1956 година насам нито един роден клуб не е губил с толкова голяма разлика, сочи проверка на "България Днес".
Иначе в най-силния европейски клубен турнир имаме и други разгромни загуби, но те са малко по-почетни. ЦСКА пада от унгарския "Вашаш" с 1:6 през 1957-а и с 2:6 от "Барселона" две години по-късно. Откакто турнирът се нарича Шампионска лига под егидата на УЕФА (1992 г.), най-тежки са пораженията на "Литекс" с 2:6 от "Спартак" (Москва) -1998 г., и на "Левски" с 0:5 от "Барселона" в груповата фаза - 2006 г.
Що се касае до всички европейски турнири, то "Лудогорец" не е най-тежко загубилият тим. Антирекордът се държи от "Велбъжд" (Кюстендил), който пада с 0:8 от чешкия "Сигма" (Оломуц) през 2000 година в Интертото. В същия турнир "Янтра" (Габрово) е разгромен с 0:6 от "Рапид" (Виена) през 1993-та, а "Спартак" (Вн) губи 0:6 от белгийския "Сент Трюиден" през 1999-а. В надпреварата за Купата на УЕФА френският "Оксер" размазва "Локомотив" (Пд) със 7:1 през 1992-ра.
"Арсенал" е можел да победи "Лудогорец" с 15:0, ако си бе вкарал попаденията. Това мнение изрази вратарят на българския шампион Владислав Стоянов след разгрома в Лондон. "Артилеристите" оглавиха класирането в група "А" на Шампионската лига, докато разградчани са на последната позиция.


"По мои наблюдения, ако искаха, можеше да ни вкарат и 15 гола. Какво да кажа след 6:0. Трябва да направим добър анализ и да продължим напред. Ядосвах се, защото в такъв двубой един да не се върне и става лошо. А ние не се славим с италианска защита. Оставахме двама на двама, трима на трима. Но какво да го мислиш, това е "Арсенал". Един спорт, остава ни като обеца на ухото. Паднахме с 0:6, но не успяхме да бием някакъв рекорд в Шампионската лига", все пак видя някаква утеха Стоянов.
"Още като се изтегли групата, беше ясно, че ако тръгнем да правим нещо, това ще е срещу "Базел". Нашият отбор е класа, но "Арсенал" играе всяка седмица срещу класни отбори, а нивото в България е ниско. Не може с два мача в годината да вземеш нещо срещу такъв съперник, който е в невероятна серия и от началото на годината мачка всичко", добави вратарят на "Лудогорец".
Капитанът Светослав Дяков също призна, че съперникът е бил от съвсем различна класа и това си е проличало на терена.
"Имахме положения, особено първото полувреме. Второто с този ранен гол малко ни прекърши. Наказват всяка грешка. Много дълбоко бяхме изнесени и ни хванаха на доста контри, което срещу "Арсенал" не трябва да се допуска. Но играхме футбол. В този мач владеехме най-много топката, но всяка атака им беше убийствена", категоричен е Дяков.
"Имат много бързи футболисти. Гледахме ги срещу "Базел", изпуснаха куп положения, а срещу нас вкараха. Не знам как ще подходим в ответния мач в София, защото сега съм малко раздвоен. Ще искаме да се представим достойно. Може да извлечем доста поуки от този мач. Срещу такива отбори всяка слабост се вижда", коментира още халфът.
40-01-tif Владислав Стоянов извади цели 6 пъти топката от мрежата
40-02 

Добромир ДОБРЕВ

Снимки: Lap.bg

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама