Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5825093 www.bgdnes.bg

Синът на застреляната в "Западен парк" Мая: Да внимава кой докосва мама!

Да внимава кой докосва мама! Това е написал преди време под обща снимка с Мая Ваклинова синът й Калоян.

По-надолу в задочния разговор във фейсбук се включва и Любомир Дилов, който бе открит мъртъв с две огнестрелни рани в главата след трагедията, разиграла се в "Западен парк".
"Кала, с перо ще я галим, защото е злато", обещава мъжът, който замества бащата на Калоян Даниел Ваклинов в живота на майка му.
Каменоделецът Даниел пък заяви пред "България Днес", че е предупреждавал сина си никога да не допуска Любомир в апартамента, в който останали да живеят Мая и Калоян. Дори след трагедията го попитал как се е стигнало дотам Любомир да дойде в жилището, а 18-годишният младеж отвърнал, че когато се прибрал, майка му и колегата й от "Съдебна охрана" вече били вкъщи.
Прокуратурата търси трети човек, който е замесен в стрелбата. Причината е, че в главата на Любомир има две огнестрелни рани, а според показанията на Калоян Дилов се е застрелял пред него. Неговият разказ озадачава и защото тийнейджърът твърди, че не е имало скандал, а съседки казват, че чули викове. Ченгетата са взели натривки от младежа, свалени са отпечатъци и от пистолетите - единия, с който са застреляни Мая и Любомир, и служебния "Макаров" на 48-годишната жена, който не е използван във фаталната вечер. Калоян бе разпитван повторно заради противоречията, с които се сблъсква разследването. Самият той не е извън списъка на заподозрените.
Междувременно вчера сутринта Даниел Ваклинов прекара в Съдебна медицина, където са телата на двамата загинали. След това силно разстроен започна да се занимава с уреждането на нещата около смъртта на бившата си жена.
"Търся гроб за съпругата си", сподели той пред вестника и помоли да не бъде безпокоен, защото му е трудно да понесе мъката.
В същото време във фейсбук заваляха жалейки от близки и приятелки на Мая.
"Запалих ти цигара. И вино ти налях. Почивай в мир", написа една от тях. Друга сподели, че след като разбрала новината и вкъщи семейството седнало да вечеря, сложила една чиния и комплект прибори в повече, а в чаша наляла вино за неприсъстващата гостенка.
Причината за разстрела най-вероятно е ревност. Както "България Днес" съобщи, синът Калоян казал, че на гости им бил съсед, стар семеен приятел, на когото казвали Чарли. Пили с Мая и Любомир и след това Чарли си тръгнал. Тогава служителката на "Съдебна охрана" на шега казала: "Този Чарли много си го обичам". Последвал изстрел и Калоян се втурнал да види какво става. Пред него Любомир си пръснал мозъка. Друг странен факт е, че тялото на Мая било проснато до балконската врата, а дупката от куршума била на едва трийсетина сантиметра от пода. Според бившия й мъж това може да стане само ако преди това Любомир я е повалил на пода и чак после я гръмнал.

Иван ЗАЛЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама