Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5825994 www.bgdnes.bg

ДПС натисна откъм парламента: Избори през април или май!

"Това управление е идеологическо кръвосмешение. Като едно голямо семейство сте, ама семейство Адамс. Затова за нас извънредните парламентарни избори през април-май нямат алтернатива."

Това настоя от парламентарната трибуна д-р Тунчер Кърджалиев от ДПС по време на дебата за изменение на Изборния кодекс, който предвижда таванът от 35 секции да падне само за страните членки на ЕС и да остане за Турция и всички останали държави извън общността.

Реклама

Депутатът от движението установи още, че от толкова "адаптивност, повратливост и лъжи" носовете на управляващите не просто пораснали, а нещо повече - лицата им били вече "с плугове и редосеялки".

"Когато един народ е притиснат до земята, става взривоопасно. Имаме изкусни сетива за тези проблеми. Ще използваме мъдростта на нашия избирател, така че никога вече да няма такива сценарии в нашата родина", предупреди докторът от ДПС. Като наблегна на това, че ДПС не е хазартна партия и не блъфира.

Реформаторът Корман Исмаилов обърна внимание на Кърджалиев, че ДПС е в основата на доста проблеми на държавата, включително през подкрепата си за кабинета "Орешарски".

И Мариана Тодорова от АБВ предупреди, че Конституционният съд може да отмени разделянето на страните на такива във и на други - извън ЕС. Партията на Георги Първанов иска 55 секции като таван за всички страни.

Заради споровете по кодекса днес парламентът ще работи до 18 ч.

Очаквайте подробности.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама