Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5828594 www.bgdnes.bg

Полицаи преследват крадец, катастрофират, но спасяват BMW (обзор)

Гонката на “Ботевградско шосе” завърши без жертви

Задържаха Чочо Педала, съучастникът
    му е обявен за национално издирване

Гонка между двама изпечени автокрадци, задигнали току-що джип беемве, и 6 полицейски автомобила се разигра на “Ботевградско шосе” пред очите на десетки софиянци в събота сутринта.

Реклама

Преследването завърши с верижна катастрофа между крадената кола, два полицейски автомобила, още една кола и автобус на “Български пощи”. За щастие, се размина без жертви. В суматохата обаче единият от апашите успя да избяга и бе обявен за национално издирване. При сблъсъка леко пострада полицай, който след преглед в МВР болница е освободен за домашно лечение.

Като на кино униформените преследваха по “Ботевградско шосе” Лъчезар Цветанов-Чочо Педала от Негован и неговия съучастник, но успяха да спасят беемвето от бандитите. Това им костваше два напълно потрошени полицейски автомобила.

Чочо Педала и съучастникът му са специалисти в кражбите на 10-годишни среден клас коли - ауди и беемве, които задигат за части. Крадат ги с турбодекодер.

В нощта срещу събота Чочо Педала и приятелят му хвърлили око на джип БМВ Х5.

В ранните часове направили първи опит да го задигнат, който бил неуспешен. Полицаите обаче знаели за плановете им.

Те имали информация, че Чочо Педала готви нов удар. Той явно бил толкова решен да задигне колата, защото, след като в нощта срещу събота не успял да я подкара, направил втори опит рано сутринта.

За да няма неприятни изненади дори повредил входната врата на собственика на колата. Тревожел се да не излезе и да го подгони.

Реклама

Около 7,20 ч Чочо и съучастникът му отворили джипа. Кражбата обаче станала пред очите на собственика, който веднага се обадил на тел. 112. 6 екипа на СДВР се насочили към мястото, заградили голям параметър и подгонили колата.

Зад волана на беемвето бил съучастникът на Чочо. Гонката продължила от Околовръстното шосе до “Ботевградско шосе”. На разклона за “Кремиковци” джипът ударил две полицейски коли и спрял едва след като се забил в автобус на “Български пощи”.

Чочо Педала е задържан многократно за кражби на автомобили. Има криминални регистрации и за наркотици.

Реклама
Реклама
Реклама