Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5829512 www.bgdnes.bg

Зяпачи в германски град викат "Скачай от блока!" на дете мигрант, то се самоубива

Кметът на източногермански град каза, че минувачи са насърчили юноша-мигрант да скочи от блок и да се самоубие, предаде агенция Асошиейтед прес, цитирана от Нова тв..

Трагедията се разиграла в Шмьолн в петък. Петнайсетгодишното момче мигрант заплашило да скочи от блок в града. Полицията и пожарникари, пристигнали на мястото, се опитали да разубедят момчето да не се самоубива. Запячи, които присъствали на сцената, обаче започнали да призовават детето да скочи, защото им било писнало да гледат какво се случва, каза кметът на града Свен Шраде.

Реклама

Междувременно, местната полиция опроверга твърденията на градоначалника.

"Полицаите и пожарникарите, които са били на място, не са чули нито един човек там да крещи това или нещо подобно", заяви говорителят на органите на реда на Шмьолн, цитиран от Heute.

Самият кмет се позова на очевидка, според която сред тълпата хора са се чували викове "Скачай". Тя обаче не е потвърдила това пред полицията.

Разследването показа, че юношата е бил регистриран в Германия като сомалиец и е прекарал една седмица в психиатрична клиника, преди да скочи от блока.

Антимигрантските настроения в Германия се засилиха на фона на рекордния приток на мигранти миналата година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама