Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5829514 www.bgdnes.bg

Бареков напусна студиото на Би Ти Ви със скандал (обзор)

Оставям зрителите да гледат баджаците на водещата, каза политикът и излезе

Евродепутатът Николай Бареков напусна студиото на Би Ти Ви обиден, защото водещата го помоли да преведе статия от английски вестник. Поводът е лошият английски, който той демонстрира в Европарламента преди време.

Реклама

Жени Марчева поиска от него да прочете вестника в ефир, за да види дали се е подобрил. “Английският ми е по-добър от английския на действащи министри. Премиерът винаги влиза в Европарламента с преводач. Добър е английският на Калфин. Занимавате се с английския на Бареков, а в държавата е пълен батак. Няма да участвам в изпит. Да оставим зрителите да се насладят на хубавите ви баджаци”, каза Барекон и напусна студиото. “Очаквайте втора част от интервюто с Николай Бареков. Шегувам се”, каза водещата Жени Марчева по-късно в предаването. “Английският на Бареков не е проблемът в държавата. Закачка, но това е дъното. Level 1 (от англ. - първо ниво - б.а.), Бареков не можа да премине второ ниво. Но не приемам отношението му към мен като журналист, не приемам отношението му и като към жена”, продължи тя.

Малко след случката Бареков публикува дълго мнение в официалната си страница във фейсбук за станалото. “Съжалявам, че не се получи интервю днес по Би Ти Ви, но самата водеща и нейните началници не бяха предвидили да има такова. Бях поканен за пореден път, за да бъда унижаван и подиграван по поръчка на началника, в случая - от една доста разголена и непристойно облечена “журналистка”.

Жалката истина е, че големите български телевизии никога не биха допуснали неудобен човек като мен да им каже истината в очите, а именно, че царят е гол”, бе част от написаното.

Преди дни Бареков пусна снимка в социалната мрежа с текст: “Тази сутрин в “Таймс” не пишеше нищо за Радан, Борисов и Бай Х... От първа страница се виждат по-важните теми. А и Памела Андерсън е по-интересна от нашите лилипути. Чаша английски чай с The Times и готината Памела са по-приятна лондонска компания от Цолова и цинизмите на потъналите “умни и красиви”. 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама