Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5829526 www.bgdnes.bg

Онкоболен в домашен отпуск почина ден след тежка катастрофа край Шумен (снимки)

При нелепия челен удар между плевенски опел и разградското рено на място загина 43-годишна жена, а трима бяха откарани в болницата

При адски челен удар между две коли, плевенски опел и разградското рено, станал край Шумен този петък, загинаха двамата пътници, а шофьорите оцеляха. Не напразно мястото до шофьора се нарича „мястото на смъртника”. При сблъсък инстинктивно водачът свива волана и удара понася спътникът. На място почина жена на 43 години от Плевен, а ден след това умря и 78-годишният мъж от Разград. Жената е пътувала на предната седалка без обезопасителен колан

Реклама

Нелепата катастрофа стана край село Струйно. В плевенската кола се пътуваха двама, водачът на 42 г. и спътницата му. В разградската също са били двама - водачът на 35 години и 78-годишен тежко онкоболен мъж. Той е бил пуснат в домашен отпуск от Комплексния онкологичен център в Шумен за уикенда да прекара тези дни при близките си..

След удара, станал малко след 13 часа, болният е бил върнат в онкологията и вчера почина от тежките си травми. Състоянието на основното заболяване не е било критично, затова е бил пуснал за два дни до родния си Разград. Фатални се оказали травмите.

Тежката катастрофа стана на завой без видимост. По неофициални данни плевенската кола „Опел Корса” е започнала рисковано изпреварване и челно се е забила в разградското рено. Мъжете от реното спокойно пътувало към Разград, когато при навлизане в завоя, върху тях просто е връхлетял плевенският опел, който се движел в посока Шумен. Не е имало нито време за реакция, нито място, където реното да избяга, за да избегне челния сблъсък. Най-вероятно корсата , която е слизала по баира от село Развигорово, където има една лента за спускане и две за изкачване, при навлизане в завоя е тръгнала да изпреварва. На мястото на инцидента бяха изпратени екипи на пожарната, полицията и „Спешна помощ“.

Пътничката в корсата, 43-годишната Стефка Радева загина на място от остра кръвозагуба, а тримата мъже бяха настанени в шуменската болницата. Пътникът в реното умря ден след това.

Сравнително леко е пострадал водачът на реното. Пробван е с дрегер. Наличие на алкохол не е установено.

Почти до 17.30 часа движението в участъка беше преустановено от пътен възел с автомагистрала „Хемус” край село Белокопитово до разклона за Лозница. Пътуващите бяха насочвани към заобиколни маршрути.

Реклама
Реклама
Реклама