Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5830140 www.bgdnes.bg

Нашенка в Атина: Българки, спрете да ме тормозите!

Българката Тонка Тотева от Велико Търново, която от 10 години живее и работи в гръцката столица поиска думата с надежда, че кошмарът, на който е подложена от българките в Атина най-после ще спре. В продължение на няколко месеца Тонка е подложена на системен психологически тормоз от голяма част от българките в Атина и обиждана брутално само защото има прилика с друга българка, която се издирва за кражба, съобщава в. "Български новини".

„Моля ви спрете този ад„, с тези думи започна разказа си Тонка. „Аз нямам нищо общо с жената от снимката, която се издирва. Да, имаме прилика, но това не съм аз", проплака жената. „Нито имам татуировки, нито съм аз. И само защото имаме прилика с издирваната жена българките в Атина решиха, че съм аз и съм подложена на психически тормоз. Чувала бях, знаех, че българките в Атина не се поддържат и не си помагат, но това, което аз преживявам от м. май до днес е чудо невиждано. Аз през май паднах в тролея и съм с желязо в крака. Не работя. Събираха кръв за мен, за да ме оперират. Дъщеря ми се грижи за мен. И вместо да се възстановявам, аз всекидневно съм подложена на обиди от българките само заради една прилика. Дори и вчера Мария от Пещера ми каза, че редакторката няма да се срещне с теб, защото се срамува от теб и аз вдигнах кръвно 200„, разказва Тонка Тотева.

Кошмарът за жената започва, след като "Български новини" публикува информация за издирвана българка за кражба. Информация за това бе публикувана и в социалните мрежи и от потърпевшия грък Янис Ставракакис, който чрез снимка в социалните мрежи се опита да помогне на полицията в издирването на българката, която според обявеното е откраднала крупна сума пари и бижута. Това се оказа достатъчен повод за българките в Атина да захапят приличащата си Тонка Тотева с издирваната жена и да превърнат живота й в реален ад.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама