Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5830330 www.bgdnes.bg

Борисов: Цецка Цачева ще спечели, защото е класи над другите кандидати

Цецка Цачева ще спечели изборите, защото е класи над другите кандидати. Това заяви Бойко Борисов пред Нова тв. Ивайло Калфин ми е бил вицепремиер, Трайчо Трайков - министър, Радев - главнокомандващ на военно-въздушните сили, познавам ги много добре, Цецка Цачева е класи над тях, каза Борисов.

С този аргумент той поясни защо няма да му се наложи да подава оставка след изборите, както обеща да направи ако Цачева загуби. Той обясни, че не дава прогнози, а е убеден в това заради опита си, а не защото има социологическа агенция, която работи само за него в един екземпляр. И отново подчерта да не се вярва на социологическите агенции.

Реклама

„Не ги гледайте изследванията, защото и социологическите агенции работят за пари, така че който им поръчва такива резултати, ги дават. Аз вярвам само на една, според която се очаква добра избирателна активност и българите ще изберат добър президент”, коментира премиерът. Той заяви, че ни най-малко не съжалява за думите си, че правителството ще подаде оставка, ако Цецка Цачева не е първа на първи тур. „Това е почтена позиция - ако не си първа политическа сила, нямаш претенции да управляваш. Експериментът „Орешарски” - втора политическа сила с трета и с четвърта видяхте до къде доведе”, отбеляза още Борисов. 

Той оцени високо Росен Плевнелиев и пак обясни, че имали разговор, в който Плевнелиев му казал, че не иска да се кандидатира заради личните си драми.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама