Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5830459 www.bgdnes.bg

Треньорът на ски скачача: Чакайте изненади от Зографски!

Приятни изненади можем да очакваме от най-добрия български ски скачач Владимир Зографски този сезон. Това увери неговият баща и личен треньор Емил.
"Целите си остават едни, да сме сред първите 30. Надяваме се този сезон Влади да ни изненада приятно. Има много странични показатели, които влияят по време на състезанието, като вятър, временна форма", обясни Зографски-старши пред "България Днес".


"Подготовката върви много по-добре в сравнение с миналата година. Нямаме никакви проблеми тук, в Австрия. Помага ни Александър Пойтнер, бившият треньор на австрийците", каза още Зографски. Пойнтнер е най-успешният треньор в историята на националния отбор по ски скокове на Австрия.
"Първите стартове ще се проведат във Финландия в края на ноември и ги очакваме с нетърпение. Ако има сняг, разбира се", информира Емил Зографски. Състезанието край град Рука по календар е предвидено да започне на 24 ноември.
Миналата зима Влади Зографски нямаше добър сезон. Той се включи в общо 17 състезания, като най-доброто му класиране беше 25-о място в Лилехамер на 5 декември, когато и спечели единствените си 6 точки в кампанията.
В началото на този месец българският ски скачач имаше състезание на трева в германския курорт Клигентал. "Не ни провървя особено, но хубавото беше, че на тренировките Влади скача много добре", обясни треньорът му. Българският състезател финишира с 43-ти резултат.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама