Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5830731 www.bgdnes.bg

1000 лв. глоба за душманин на Отвертката

Само с 1000 лева глоба се размина един от подсъдимите за зверското убийство на Николай Радев-Отвертката в Дупница. Иван Карастоянов отнесе меката присъда не по делото за клането на младия мъж, а за друго престъпление, извършено година по-рано. Наказанието му е за това, че пръснал стъклена бутилка в главата на Димитър Радев от село Блатино.
Освен глобата от 1000 лева Карастоянов трябва да плати и още общо 100 лв. за разноски по делото, постанови Районният съд в Дупница. В своята присъда магистратите признават, че Иван Карастоянов е нанесъл удар с бутилка по главата на Димитър Радев по хулигански подбуди без каквато и да било причина. "Демонстрирайки физическа сила и изразявайки по този начин пренебрежение и явно неуважение към обществото и в частност към човешката личност", пишат магистратите в решението си. От него става ясно, че пострадалият по никакъв начин не е предизвикал нападателя си. Вследствие на удара е нанесена сериозна разкъсно-контузна рана на главата на Димитър Радев. Направени са му шест шева. От съдебното решение се разбира, че той е получил "мозъчно сътресение и степенно разстройство на съзнанието". Въпреки това Карастоянов е освободен от наказателна отговорност и понася само финансова санкция, която може да обжалва пред по-горната съдебна инстанция.
Самият Димитър Радев отдавна е в чужбина. Разбира за присъдата от свои приятели в Дупница.
"Бяхме с приятели в дискотеката. Иван Карастоянов беше на маса с едни момичета, които аз познавах. С едната от тях си говорих в заведението. Към 5 ч. си тръгнахме - аз, мой приятел и двете момичета, които бяха с Карастоянов на масата. Точно пред входа на дискотеката усетих силен удар с твърд предмет. Направих няколко крачки напред, обърнах се и видях Иван Карастоянов. Той ме псуваше и обиждаше", спомня си Димитър Радев пред "България Днес". Допълва, че след това е паднал на земята, а Карастоянов и двете момичета се качили в такси.
"Станах и видях, че имам адски много кръв по мен, изтекла от главата ми. Тогава някой извика линейка и ме закараха в Бърза помощ. Оказа се, че раната е много голяма и се наложи да ми направят шест шева", обяснява пострадалият. Според него е нападнат заради момичетата.
"Аз Карастоянов не го познавах, нито пък той мен. Едното от момичетата беше извикано като свидетел на делото. Каза, че нищо не помни. Другата изобщо не дойде. Самият Карастоянов не се появи на нито едно от заседанията. Първото беше в една сряда или четвъртък, не помня точно деня. Неговият адвокат представи бележка от лекар, че е болен, а след два дни, в петъка, го видях в дискотеката", казва Димитър Радев. Допълва, че след кръвопролитието два пъти се видял очи в очи с нападателя си. Той заявил, че не го познава и не знае кой е.
"Което е нармално, след като знае, че го съдя", уточнява пострадалият. Спомня си, че след счупването на бутилката в главата му тя го боляла и две седмици носил шевовете. Известно време след нападението заминал да работи в чужбина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама