Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/5831340 www.bgdnes.bg

От "Герена" подозират: Люпко цели разединение

Бившият треньор на "Левски" Люпко Петрович цели разединение в клуба и около него. Това обяви спортният директор на "сините" Станислав Ангелов.

"За първи път треньор обявява публично в медиите причините за напускането си, и то два часа преди мача - заяви Пелето. - Така умишлено се цели разединяване на левскарската общност. Истинските мъже се виждат в трудните моменти. Добре че не стигнахме до трудни моменти с Люпко Петрович. Казвам го с цялото си уважение към него. Просто не се прави така. За обида няма да говоря. В момента се създава смут в клуба. Аз не съм убеден в намеренията на г-н Петрович. Разсъждавам в друга посока. Човек, който обича "Левски", няма да постъпи така. Имам едно наум и съм притеснен."

Реклама

Оказа се, че специалистът е искал да си тръгне няколко дни преди мача с ЦСКА-София.

"Сега разбрах, че Петрович е ходил лично при собственика да си подава оставката в дните преди двубоя с дружеството - заяви Ангелов. - Той го е убедил да продължи да води отбора. Мотивите му не са ми ясни, при положение че всичко върви по вода. Спекулативно гледам на нещата. Провокациите са много надълбоко."

Клубът пусна отговори и на десетте точки, които Люпко написа в оставката си.
Петрович ще бъде заменен от Елин Топузаков поне до Нова година. Негов помощник ще е Асен Букарев. От тях зависи дали ще останат и след това.

"Ще се постараем да минем най-безболезнено през ситуацията - каза Ангелов. - Всички премии, бонуси и заплати са точни, ясни и платени. Бонуси ще има."

Люпко подаде изненадващо оставка в часовете преди мача с "Берое" в събота. Той остави помощниците си да водят тима, като дори не влезе на разбора. Вместо това изгледа срещата в треньорската стая. По време на мача пък пусна десет точки с мотивите за решението си, в които нападаше клуба. Вчера той продължи с атаките. Петрович обяви пред сръбските медии, че не знае кой е собственик на "сините".

"Уморен съм, не мога да се боря с вятърни мелници, нямам повече енергия, за да го правя - обяви Люпко. - Горд съм с работата си. Не е моя работа да говоря за това, но всеки в България знае, че съм направил чудо. Не е нормално в тези условия да сме пред "Лудогорец". Успехът дойде, защото създадохме компактен отбор, ние сме силни като цяло."

След това Петрович обясни защо напуска, след като резултатите са добри.

Реклама

"Положението в "Левски" не е добро - продължвава Петрович. - Не е известно кой е собственикът. Организацията е лоша. Сега се очаква невъзможното и повтарям, че нямам повече сили да се боря с един милион проблеми. Ще добавя, че когато дойдох, казах, че се нуждаем от пет до шест нови попълнения. От този списък нито един футболист не дойде."

Петрович, който преди няколко дни обяви, че се пенсионира, изненадващо е готов за ново предизвикателство.

"Подадох оставка преди мача с "Берое", но казахме това след победата - твърди Люпко, чието напускане бе обявено още преди двубоя в събота. - Това стана пред над 40 журналисти, които търсеха грешките ми. Във всеки случай прекратяването на договора вече е в сила. Имам нужда от почивка и малко по-спокойна работа. Мога да бъда съветник в някой клуб."

Реклама
Реклама
Реклама